BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  DÜNYA

Domatesimiz AB’ye denetimsiz girdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taze meyve sebze ihracatının ilk sırasında yer alan domatesin, AB sınırında bekletilmesinden kaynaklana...

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taze meyve sebze ihracatının ilk sırasında yer alan domatesin, AB sınırında bekletilmesinden kaynaklanan kalite kaybına uğramadan AB üyesi ülkelere artan miktarda ihraç edilmesinin mümkün olabileceğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye’nin Avrupa Birliği(AB) üyesi ülkelere taze domates ihracatında AB tarafından sınırda uygulanan yüzde 10 kontrol sıklığı uygulaması 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren kaldırıldığı belirtildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taze meyve sebze üretim alanlarında yapılan eğitimler, hasat öncesi ve hasat sonrası denetimler sonucunda domateste zirai ilaç kalıntısının AB standartlarında olduğu AB tarafından da teyit edildiği ve domatesin AB sınırında kontrol edilen ürünler listesinden çıkartıldığı vurgulanarak şöyle denildi:
“Böylelikle taze meyve sebze ihracatımızın ilk sırasında yer alan domates bu karardan sonra AB sınırında bekletilmesinden kaynaklanan kalite kaybına uğramadan AB üyesi ülkelere artan miktarda ihraç edilmesi mümkün olabilecektir. “
(İHA)