BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

Dolmabahçe saldırısını DHKP-C üstlendi

İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbetçilere yönelik dün yapılan saldırı girişimini DHKP-C üstlendi. Olay sonrası yakalanan zanlı, güvenlik görevlilerine 2 el bombası atmış ancak bombalar infilak etmemişti.

Abone ol

İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nın girişindeki güvenlik görevlilerine yönelik dün yapılan saldırı girişimini Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) üstlendi.

Halkın Sesi internet sitesi, DHKP-C'nin saldırıyla ilgili olarak "Berkin Elvan'ın katillerini istiyoruz" başlıklı açıklamasını yayınladı.

Açıklamada "AKP'nin (Adalet ve Kalkınma Partisi) Başbakanlık Ofisi olarak kullandığı İstanbul Dolmabahçe Sarayı'na Berkin Elvan'ın katillerini koruyan AKP'den hesap sormak için saat 14:30'da bir savaşçımız tarafından silahlı eylem gerçekleştirilmiştir" deniyor.

İnternet sitesindeki açıklamada "Bir cepheli... sadece tek bir savaşçı gitti elini kolunu sallaya sallaya saraylarınızın kapısına dayandı" ifadesi de kullanılıyor.

DHKP-C, açıklamada ileride yeni eylemler yapılacağını da belirtiyor; "Tüm dünyaya çok açık ilan ediyoruz, halk çocuklarının katillerini koruduğunuz sürece sizin çocuklarınızı da hedef alacağız" deniyor.

Berkin Elvan 16 Haziran 2013'te, Gezi olayları sırasında, başına isabet eden gaz kapsülü sonucu komaya girmiş, 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

DHKP-C imzalı duyuruyla ilgili olarak İstanbul Emniyeti'nden bir açıklama gelmedi.

El bombaları patlamamıştı

Silahlı bir kişi, Perşembe günü Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere yaklaşarak 2 el bombası atmış, ancak bombalar patlamamıştı.

Saldırı girişiminin ardından polisler kaçmaya çalışan saldırganı yakalayarak etkisiz hale getirmişti.

Saray'ın Ana Nizamiyesi önünde yaşanan olayda yaralanan olmadı.

Kelepçelenerek gözaltına alınan zanlı, akşam saatlerinde sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilmişti.

Doğan Haber Ajansı (DHA), saldırganın polis otosundan çıkarılırken "Yaşasın Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi. Berkin'in hesabı sorulacak" diye bağırdığı bilgisini geçmişti.

Zanlının sağlık kontrolünün ardından götürüldüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusu sürüyor, ardından mahkemeye sevkedilecek.

'Saldırı Başbakanlık Ofisi'ne yönelik değil'

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok dün olaydan sonra yaptığı açıklamada, bir gazetecinin, "Saldırı Başbakanlık Ofisi'ne mi yönelik? sorusuna da, "Hayır. Sarayın girişindeki Nizamiyedeki polislere yönelik. Bizim arkadaşlarımıza yönelik" cevabını vermişti.

Altınok saldırganın 2003-2006 yıllarında hapis yattığını söyledi.

Selami Altınok, 30'lu yaşlarında olduğunu söylediği saldırganla ilgili olarak "Bizce malum olan, bilinen bir terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz bir şahıs" demişti.

Saldırı girişimiyle ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "şahsın üzerinden 1 adet uzun namlulu silah ve 1 adet tabanca ele geçirildiği" belirtildi.

Dolmabahçe Sarayı girişinde bulunan patlamamış halde iki el bombası da, bomba imha ekiplerince imha edildi.