BIST 9.551
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,68
HABER /  EKONOMİ

Doların kaderi Erdem Başçı'nın elinde

Dolar/TL fiyatının kaderi Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın elinde. Başçı yarın açıklayacağı raporda dolar/tl kurunun yeni eğilimini tayin edecek.

Abone ol

Yunanistan'da seçimi Radikal Sol İttifak-SYRIZA'nın kazanması sonrası 2.37 liranın üzerine çıkan dolar/tl fiyatının kaderini yarın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı çizecek. 

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı yarın Enflasyon Raporu'nun detaylarını açıklayacak. Merkez'in açıklayacağı raporda Türk Lirası'na ilişkin önemli mesajların olması bekleniyor. 

Yunanistan'daki seçimleri ve Merkez Bankası'nın yarın yapacağı açıklamaları değerlendiren
ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin, SYRIZA'nın ezici çoğunlukla seçimi kazanmasının sürpriz olduğunu söyledi. 

ÇOK RİSKLİ VE TEHLİKELİ

 
Parti programına ve yapılan açıklamalara bakıldığında piyasayı rahatsız edici söylemlerin olduğuna dikkati çeken Metin, "Parti söyleminde bankaların millileştirilmesinden tutun, Troyka'nın bozulmasına, kendi ödemelerinin gecikmesine kadar ve belki de bir noktada Avro Bölgesi'nden ayrılmaya kadar giden söylemler. Bu söylemler her ne kadar bu şekilde olsa bile bir süre sonra görüşmeler neticesinde biraz yumuşayabilir. Şu andaki durum Yunanistan'ın Avro Bölgesi için çok riskli ve tehlikeli gözüküyor" değerlendirmesinde bulundu.

Erdem Başçı'nın yarın yapacağı Enflasyon Raporu'na ilişkin basın toplantısındaki mesajlarının TL için çok daha önemli olduğuna dikkati çeken Metin, şunları kaydetti:

"Dolar/TL'yi yakın vadede en çok Başçı'nın vereceği sinyaller etkileyecektir. Dolar/TL'de 2,35 seviyesi destek olmuş durumda. Direnç olarak 2,3750 takip edilirken bu seviyenin kırılması durumunda hızlı yükselişler görebilir ve tekrardan 2,40'lı seviyeler konuşulabilir. Ancak yarın Başçı'nın açıklamalarına kadar 2,3750'nin kırılacağını düşünmüyorum. Avro/dolar paritesinde ise 1,1380'nin önemli direnç seviyesi konumunda. Aşağıya bakıldığında pek bir destek yok. Paritede 1,10'un sadece ismi var. Bunun kırılması durumunda 1,08 takip edilecek."