BIST 9.516
DOLAR 32,47
EURO 34,54
ALTIN 2.474,33
HABER /  EKONOMİ

Dolar kuru yeniden coştu (Dolar kaç TL?)

Dolar kuru hızla yükseliyor. 3.39 liraya kadar düşen Dolar/TL 3.44 lirayı aştı. Peki dolar ne olur? 12 Eylül 2017 tarihli dolar fiyatlarında son durum.

Abone ol

Dolar/TL dün güne psikolojik seviye olan 3.40 civarında başlamış, daha sonra kademeli düşüşle önce 3.39, büyüme verisinin ardından da 3.3889 ile 9 ayın en düşük seviyesine inmişti. Kur yeni güne de yükselişle 3.41'den başlamasının ardından gecelik swap faizinin %7'nin altına inmesi ve carry cazibesinin azalmasıyla %1'i aşan yükselişle 3.4425'i test etti. Lira gelişen ülke paraları arasında da en fazla değer kaybeden para birimi oldu.

HSBC yolladığı bir notta doların geniş çaplı değer kaybı nedeniyle Dolar/TL 'nin 3.40'ın altındaki hareketine devam edebileceğini ve 3.35'e doğru ilerleyebileceğini bildirdi.

Piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor, hazine ihaleleri izlenecek.

Haftanın devamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanacak. Bloomberg HT Araştırma'nın anketine göre faiz oranlarında bir değişiklik beklenmiyor. Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisi de haftanın öne çıkan verileri arasında yer alıyor. Cuma günü ise içeride cari denge ve işsizlik verileri takip edilecek.

Kapital FX'ten Enver Erkan yolladığı bir notta TL açısından teknik görünümde değişiklik olmadığını belirterek "3,43 direnç olmaya devam etmekle beraber aşağı hareketin devam etmesi için 3,40 desteğinin geçilmesi gerekli. 3,40’ın altında kalıcı fiyat hareketi görülmesi halinde kurda 3,37 vee 3,4 destekleri hedeflenebilir" değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE YÜZDE 5,1 BÜYÜDÜ 

Analistler, Kuzey Kore geriliminin diplomatik yollarla çözülebileceğine ilişkin beklentilerin artması ile yatırımcıların risk iştahının arttığını belirterek, bugün İngiltere'de enflasyon, ABD'de JOLTS açık iş sayısı verilerin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,40 seviyesinin destek konumuna geldiğini söyleyen analistler, olası yükselişlerde ise 3,45'in direnç olarak öne çıktığını ifade etti.