BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  GÜNCEL

Doktorlar 'kanlı gömlekle' yürüdü

Bir doktorun hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, tüm meslektaşlarını harekete geçirdi. Bugün doktora gidecekler aman dikkat!

Abone ol

Gaziantep'te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın önceki gün hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstermek için sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Doktorlar isyan ederek "Durdurun bu kıyımı" dedi.1.20120419123337.jpg

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

İlk olarak sabah saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü çalışanı yaklaşık 40 kişi hastane bahçesinde eylem yaptı.

Sloganlar atarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giren sağlık çalışanları poliklinik binasına gelerek burada basın açıklaması yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES)'e bağlı çalışanlar, Gaziantep'te bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için bir dakika saygı duruşunda bulundu.

BEYAZIT'A YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi hastanesi bahçesinde toplanan yüzlerce sağlık çalışanı saat 11.30'da Beyazıt Meydanı'na yürüyüşe geçti.

BİZ ÖLÜRSEK SİZE KİM BAKACAK?

Sağlık çalışanları tepkilerini pankart ve sloganlarla dile getiriyor. Pankartlarda ise, "Biz ölürsek size kim bakacak?, Hastane mi Teksas mı?, Bu öfke neden?" gibi yazıların yer aldığı görülüyor.

Türk Tabipleri Birliği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle bugün acil servisler dışında sağlık hizmeti vermeyeceğini açıklamıştı.

CAN GÜVENLİĞİ OLMAYAN CAN KURTARAMAZ

Türk Tabipler Birliği Eski Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu da yürüyüş esnasında görüşlerini şöyle dile getirdi; "Uzun süredir uygulanan bir program var. Bu program hekimi hastalar karşısında tek hedef haline getirdi. SABİM ile sürekli doktorlar şikayete uğradı, hekimlik değersizleştirildi. Sıkıntı yaşayan her hasta hekime saldırır oldu. Özelde, kamuda bugün hekimler işi bıraktı çünkü can güvenliği yok. Can güvenliği olmayan başkasının canını kurtaramaz.

Önerimiz çok net, TTB Başkanı bugün Sağlık Bakanı ile görüşecek. Sürekli hekimlerin şikayete uğradıkları SABİM'in kaldıırlmasını, hekimlere yönelik dilin değiştirilmesini istiyoruz."

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI, BAKAN AKDAĞ'I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Şanlıurfa'da Tabip Odası'nın organizesi ile çok sayıda sağlık çalışanı iş bırakarak, 'Doktora Şiddete Hayır' yürüyüşü yaptı. Doktorlara yönelik saldırıların protesto edildiği yürüyüşte, sık sık 'Bakan istifa' sloganları atıldı.

Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan için, Şanlıurfa'daki doktorlar basın açıklaması yapıp yürüyüş düzenledi. Öğle saatlerinde Topçu Meydanı'nda toplanan doktor, hemşire ve sağlık çalışanı yaklaşık 300 kişi, yürüyüşe geçti. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları protesto amaçlı slogan atan kalabalık yaklaşık 1 kilometre yürüyüşün ardından Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne geldi.

ŞEHİT RÜTBESİNİ EN ÇOK HAK EDEN

Burada Şanlıurfa Tabip Odası Başkanvekili Eyyüp Şelli, doktorlara yönelik şiddeti kınayarak şöyle dedi:

"Sivil şehitlik kavramının tartışıldığı bu günlerde, böyle bir rütbeyi en çok hak eden, bu menfur saldırıya uğrayan meslektaşlarımızdır. Şiddet, hekimlere olduğu kadar sağlık hizmetlerinde de olumsuzluğa yol açacak şekilde endişe vericidir. Gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz."

Sık sık Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı istifaya davet eden sloganların atıldığı eylem, olaysız sona erdi.

GAZİANTEP'TE 7 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI YÜRÜDÜ
DETAYLAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

Gaziantep'te hasta yakını 17 yaşındaki Murat G. tarafından Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösteren yaklaşık 7 bin sağlık çalışanı işbaşı yapmayıp yürüyerek cinayeti protesto etti. Öldürülen doktorun, katil zanlısının hastasıyla özel olarak ilgilendiği de inceleme sonucu ortaya çıktı.

KALBİNDEN BIÇAKLANAN DOKTOR ASLINDA NELER YAPMIŞ?

Dr. Ersin Arslan'ın öldürüldüğü sırada yanında olan Göğüs Cerrahi Servisi hemşiresi Sevtap Göğebakan, Arslan'ın hasta ile özel olarak ilgilendiğini, "evde bakımı zor olur" diyerek, fedakarlıklarla iki kişilik odayı boşalttırdığını söyledi.

MERHAMETTEN MARAZ DOĞMUŞ

Hemşire Göğebakan olayı şöyle anlattı:

"Bu hasta bizde 1.5 ay yattı. 85 yaşında ve akciğerleri bize geldiğinde bitmişti. Biz doktor beye, 'Doktor bey siz bu hastaya ne yapabilirsiniz, bu tür hastalar sıkıntı olur' dedik. Ama, doktor bey, 'Evde hırpalanıyorlar, hastaya bakmıyorlar yatıralım hemşire hanım' dedi. Biz de yatırdık. Doktor beyin merhametinden dolayı evde kalması gereken bir hastayı servise yatırdık. Doktor bey yakınlarına hastayı ameliyat edebileceğini ancak ameliyatın çok riskli olduğunu anlattı. Yakınları da, 'Doktor bey önce Allah'a sonra size güveniyoruz' dediler."

ÖZEL ODA AYARLAYIP YATIRDIK

Abdullah G.'nin ameliyattan sonra 15 gün serviste kaldığını belirten hemşire Sevtap Göğebakan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hatta biz o amca rahat etsin diye iki kişilik odayı boşalttık ve ona ayarladık. Doktor bey de sabırlı bir şekilde tedavisiyle ilgilendi. Durumu düzelince evine gönderdik. 3 gün sonra yakınları sürünür şekilde 'Bakamadık' deyip hastayı tekrar getirdiler. Tekrar yatırdık. 2 gün sonra durumu ağırlaşınca yoğun bakıma indirdik ve orada ölmüş. Cinayet sırasında da doktor bey ameliyattan çıkmıştı. O hasta yakını muayene olacağını söyledi. Doktor bey lavabodan çıkınca yanına gidip bıçaklamış. Biranda doktor beyi yerde görünce tansiyonunun düştüğünü falan sanıp koştum. O sırada çocuk da lavabodan çıkıp elindeki bıçağı doktor beyin yanına atınca vurduğunu anladım. Sedye ile yolu kapatıp çocuğun kaçışının engellenmesini söyledim. Sonra da polis gelip almış zaten. O kadar can kurtaran doktorumuzu biz kurtaramadık. Ona sahip çıkamadık."

6 ÇOCUKLU AİLENİN OKUYAN TEK ÇOCUĞU

Dün Gaziantep'te binlerce kişi tarafından toprağa verilen, görev şehidi Dr. Ersin Arslan'ın cenazesi sırasında Arslan'ın yakınları ve eşi Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çektiği görülen baba Ramazan ve anne Hatice Arslan'ı, yakınları teselli etmeye çalıştı.

AİLENİN GURUR KAYNAĞI

Babasının marangozluk yaptığı öğrenilen Arslan'ın, 5 kardeşinin bulunduğu ve ailesinin üniversite okuyan tek çocuğu olduğu ifade edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2006 yılında mezun olduktan sonra, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlayan Dr. Arslan'ın, bu eğitimi sırasında meslektaşı da olan eşi Sibel'le tanışıp, 2009 yılının dünya evine girdiği ve 3 ay sonra baba olmayı beklediği öğrenildi.

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uzmanı 30 yaşındaki Ersin Arslan'ın öldürülmesine tepkiler bugün de devam etti. Yaklaşık 7 bin sağlık çalışanı önce şiddet kurbanı doktorun görev yaptığı hastane önünde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve sağlıkta dönüşüm çalışmalarını eleştiren sloganlar atıp, bu doğrultuda konuşmalar yaptı. Protestocular daha sonra kortej halinde yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Demokrasi Meydanı'na geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto eyleminde görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan ile patoloji uzmanı, 4 aylık hamile eşi Sibel Arslan'ın birlikte çekilmiş fotoğraflarını taşıdı. Grup, Demokrasi Meydanı'nda da protesto konuşmaları yapıp, sloganlar atarak dağıldı.

MAAŞ İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Cinayet şüphelisi Murat G. tutuklanırken, cinayeti dedesinin 3 aylık 1500 TL maaşı kesileceği için işlediğiyle ilgili iddialar da yalanlandı. Emniyet yetkilileri, Murat G.'nin anne ve babasının ayrı yaşadığını, kendisinin de üvey annesinin üzerine nüfusa kayıtlı olup, dedesi Abdullah G. ile yaşamını sürdürdüğünü bu yüzden dedesine çok bağlı olduğunu ifade ettiğini kaydederek, şöyle dedi:

"Zanlı ile gece boyu mülakat yapıldı. Mülakat sırasında tırnaklarını yiyip, 'Doktor beni dedem daha yaşayacak diye kandırdı' şeklinde sayıkladı. İfadesinde de doktorun kendisine dedesinin yaşayacağını söyledikten birkaç saat sonra ölmesi nedeniyle kızgın olduğunu, o yüzden öldürdüğünü ifade etti. Ancak, dedenin maaş konusuyla ilgili herhangi bir belirleme ve ifade söz konusu değil."

MERHAMETTEN MARAZ DOĞMUŞ

Dr. Ersin Arslan'ın öldürüldüğü sırada yanında olan Göğüs Cerrahi Servisi hemşiresi Sevtap Göğebakan ise, söz konusu hasta olan Abdullah G.'nin akciğer kanseri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu hasta bizde 1.5 ay yattı. 85 yaşında ve akciğerleri bize geldiğinde bitmişti. Biz doktor beye, 'Doktor bey siz bu hastaya ne yapabilirsiniz, bu tür hastalar sıkıntı olur' dedik. Ama, doktor bey, 'Evde hırpalanıyorlar, hastaya bakmıyorlar yatıralım hemşire hanım' dedi. Biz de yatırdık. Doktor beyin merhametinden dolayı evde kalması gereken bir hastayı servise yatırdık. Doktor bey yakınlarına hastayı ameliyat edebileceğini ancak ameliyatın çok riskli olduğunu anlattı. Yakınları da, 'Doktor bey önce Allah'a sonra size güveniyoruz' dediler."

ÖZEL ODA AYARLAYIP YATIRDIK

Abdullah G.'nin ameliyattan sonra 15 gün serviste kaldığını belirten hemşire Sevtap Göğebakan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hatta biz o amca rahat etsin diye iki kişilik odayı boşalttık ve ona ayarladık. Doktor bey de sabırlı bir şekilde tedavisiyle ilgilendi. Durumu düzelince evine gönderdik. 3 gün sonra yakınları sürünür şekilde 'Bakamadık' deyip hastayı tekrar getirdiler. Tekrar yatırdık. 2 gün sonra durumu ağırlaşınca yoğun bakıma indirdik ve orada ölmüş. Cinayet sırasında da doktor bey ameliyattan çıkmıştı. O hasta yakını muayene olacağını söyledi. Doktor bey lavabodan çıkınca yanına gidip bıçaklamış. Biranda doktor beyi yerde görünce tansiyonunun düştüğünü falan sanıp koştum. O sırada çocuk da lavabodan çıkıp elindeki bıçağı doktor beyin yanına atınca vurduğunu anladım. Sedye ile yolu kapatıp çocuğun kaçışının engellenmesini söyledim. Sonra da polis gelip almış zaten. O kadar can kurtaran doktorumuzu biz kurtaramadık. Ona sahip çıkamadık."

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU, DOKTORA SALDIRIYI KINADI

Akdeniz Üniversitesi Senatosu, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın, bir hasta yakını tarafından öldürülmesini kınadı.

Gaziantep'teki Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirirken görev başında, bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Uzman Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırı, bugün toplanan Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından da kınandı. Senato kararında, "Uzman Dr. Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, başta eşi Dr. Sibel Karahan Arslan olmak üzere ailesine, sağlık camiasına ve ülkemize başsağlığı diliyoruz. Bu olayı hekimlik camiasına yapılmış menfur bir saldırı olarak görüyor, üniversitemiz adına şiddet ve nefretle kınıyoruz" denildi.

KADIN DOKTORUN GÖZYAŞLARI...
DETAYLAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]
Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde çalışan Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın, ölen bir hastanın torunu 17 yaşındaki M.G. tarafından bıçaklanarak öldürülmesini Alanya'da protesto eden sağlık çalışanlarının yarım günlük iş bırakma eylemi sırasında, Dermatoloji Uzmanı Dr. Derya Koç gözyaşlarını tutamadı.

Alanya Devlet Hastanesi önünde toplanan Antalya Tabip Odası üyesi sağlık çalışanları, hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan için yarım gün iş bırakma eylemi yaptı. Poliklinik binası önünde toplanan yaklaşık 50 sağlık çalışanı, 'Üzgünüz, kırgınız, kızgınız, eylemdeyiz', 'Hasta şiddetine hayır', 'Bize vurduğunuzda eliniz acırsa 184-SABİM'i arayın' ve 'Hep hasta hakları, nerede hekim hakları' yazan dövizler açtı.

Basın açıklamasını okuyan Antalya Tabip Odası Alanya Temsilcisi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. İbrahim Halil Yalçın, "Halkın sağlık hizmetlerinde giderek artan hoşnutsuzluklarını, 184-SABİM adlı şikayet hattı kurarak, hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelten, hasta- hekim arası güven ve saygınlığı ortadan kaldıran, sevabı hükümete, günahı bizlere yükleyen Sağlık Bakanı bu cinayetin birinci derece azmettiricisidir" dedi.

Hastanın sağlığına kavuşmak istediğini, hekimlerin ise hastayı sağlığına kavuşturmayı amaçladığını belirten Yalçın, "Bu ortak gayede oluşan ve emin olun, büyük çoğunluğu bizim dışımızda nedenlerden kaynaklanan başarısızlıklarda medya bizi hedef gösterir. Dolayısıyla yazılı ve görsel basın da suçlular listesine dahil edilmelidir" diye konuştu.

Üzgün, kırgın ve kızgın olduklarını dile getiren Yalçın şöyle devam etti:

"Hastanelerde performans uygulaması, çalışma barışını yok eden, bizi giderek daha fazla çalışmaya ve dolayısıyla daha fazla hata yapmaya zorlayan haksız ve ahlaksız bir uygulamadır. Bu sistemin hayata geçmesini engelleyemeyen biz hekim ve sağlık çalışanları da bu cinayete ortağız."

Açıklama sırasında 'Sağlıkta şiddet yasası, hemen şimdi' yazan dövizi tutan ve duygulanan Dermatoloji Uzmanı Dr. Derya Koç, gözyaşlarına hakim olamadı.

DİĞER AÇIKLAMALAR

Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zengin: Bu ülkede sağlık hizmetleri belli bir seviyeye gelmişse bunda sağlık çalışanlarının fedakarlığı en önemli unsurdur. Herhalde bunu vatandaşlarımıza yeteri kadar anlatamadık

Psikiyatri Klinik Şefi Prof. Dr. Göka: Hasta hakları diğer haklarla koordineli biçimde ele alınması gereken hukuki ve etik bir kavramdır. Diğer insanların, sağlık çalışanlarının, hekimlerin hakları pahasına başkasının hakkı olmaz"

KÜTAHYA'DA DA PROTESTO...
DETAYLAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktorlar, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etti.

Hastane bahçesinde toplanan doktorlar adına açıklama yapan Psikiyatr Uzmanı Dr. Adem Bayrakçı, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın (30), 17 Nisan'da servisteki odasında bir hasta yakınının bıçaklı saldırısında öldüğünü hatırlattı.

Dr. Bayrakçı, yıllardır sağlık ortamının şiddet ortamına dönüştüğünü, sürekli olarak sözel ve fiziksel saldırıya uğradıklarını, hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin dayanılmaz boyutlara geldiğini savundu.

Can güvenlikleri olmadığını söyleyen Dr. Bayrakçı, şöyle konuştu:

"Tüm sağlık çalışanları gibi bizler de üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle cesaretle, vakarla, kararlılıkla maruz kaldığımız her türden baskı ve şiddete rağmen imkanlar ölçüsünde olabilecek en verimli şekilde sağlık hizmetlerine olan katkımızı sürdürmekteyiz. Bu, uysal bir ruh hali ya da teslimiyetçi bir dünya görüşünden değil, eğitimimiz boyunca aldığımız tıp terbiyesi, halkımıza karşı taşıdığımız sorumluluk bilinci ve yaptığımız işin ciddiyetinden kaynaklanmaktadır. Ancak bu tutumumuz, sessiz kalacağımız anlamına gelmemelidir. Hekimler altyapı eksikliklerinin sorumlusu değil, mağdurudur. Verdikleri hizmetin karşılığı şiddet değil, övgü olmalıdır."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

GAZİANTEP'TE DOKTORUN ÖLDÜRÜLMESİNE ERZURUM'DAN TEPKİ

Gazientep'te Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından öldürülmesine, Erzurum'daki meslektaşları tepki gösterdi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, sağlık ocaklarında görevli doktorlarla birlikte basın açıklaması yaptı. Avrupa'daki meslektaşlarına göre daha çok çalışan doktorların şiddeti hak etmediklerine işaret eden Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, temel mesajı 'kardeşlik' olan Kutlu Doğum haftasında böyle bir olayın yaşanmasına işaret eden Doç. Dr. Vançelik, "İslam terbiyesine göre yetişmemiş insanların ki Dünya Sağlık Örgütü ve diğer tanımlamalara göre saldırgan 17 yaşında bir çocuktur. Bu terbiyeyi almayan bir insanın nasıl bir vahşet sergileyebildiği gözler önünde. Böyle bir durumda vatandaşlarımıza daha merhametli daha şefkatli nasıl hassasiyetle davranabiliriz? Toplumda hiçbir insanın şiddeti haketmediği gibi hekim camiasının ve sağlık çalışanlarının bunu haketmediğini bir kez daha vurgulamak ve telin etmek istedik" diye konuştu.

Çok yoğun ve stresli bir ortamda çalışan hekimlere yönelik saldırıyı nefretle kınadıklarını belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, "Yaşanan olay Türkiye'de ciddi manada sağlık çalışanlarımızın üzerinde bir infiale sebep olmuştur. Burada toplanmamızın amacı bu arkadaşlarımızın kaygı ve endişelerini dile getirmektir. Bu olayı topluma mal edemeyiz. Toplumuzda çıkan bir 'psikopat, ruh hastası' diyeyim. Biz sağlık çalışanları olarak görevimizin başındayız" dedi.

Öte yandan Şerife Efendi Sağlık Ocağı önünde yapılan açıklamaya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in Filiz Dolunay Sağlık Ocağı'nda doktor olarak görev yapan eşi Ayşenur Küçükler de katıldı. Dr. Küçükler, arkadaşlarıyla birlikte hayatını kaybeden doktor için dua etti. Doktorlar, daha sonra görevlerinin başına döndü.

EDİRNE'DE DOKTORLARDAN EYLEM

Gaziantep'te Doktor Ersin Arslan'ın, 17 yaşındaki M.G. tarafından bıçaklanarak öldürülmesi Edirne'de de protesto edildi. Saraçlar Caddesi'nde toplanan yaklaşık 500 doktor, kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Kendisi de doktor olan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkılu, görev şehidi Dr. Arslan için meslektaşları tarafından kaleme alınan şiiri okurken duygu dolu anlar yaşadı.

Edirne Tabip Odası tarafından, Saraçlar Caddesi'nde 'Şiddete Cinayete Hayır' eylemi düzenlendi. Eyleme katılan yaklaşık 500 doktor ile destek olan vatandaşlar yakalarına siyah kurdele taktı. Burada doktorlar ve vatandaşlar, öldürülen doktor Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Doktor Ertuğrul Tanrıkulu, öldürülen Ersin Arslan için meslektaşları tarafından yazılan şiiri okuyunca duygu dolu anlar yaşadı.

Tanrıkulu'nun okuduğu şiir şöyle:

'Altı bıçak darbesi

Her yıla bir tane

Kanayan

Et değil, tırnak değil

Kaburganın orta yeri

Şah damarım

Kaçamak uykularım

Korkularım

Umutlarım

Alın ödedim işte

Kışkırtılmış öfkeye

Verilen son kurbanım

Biz orta yer malıyız

Peşkeş çekin herkese

Bir çocuğun öfkesi öldürür mü insanı

Ölüm suskunluğumuzda saklı

Ölüm Çaresizliğimizde'

Şiirin okunuşu sırasında bazı koktorlar gözyaşlarını tutamazken, eylem, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

SAĞLIKÇILAR GAZİANTEP'TEKİ SALDIRIYI YÜRÜYEREK PROTESTO ETTİ
DETAYLAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]GAZİANTEP'te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösteren Sivas'taki sağlık çalışanları protesto yürüyüşü yaptı.

Sivas- Erzincan Tabipler Odası öncülüğünde düzenlenen İstasyon Caddesi'ndeki protesto yürüyüşüne çoğunluğunu doktorların oluşturduğu yaklaşık 250 kişi katıldı. Sivas- Erzincan Tabip Odası Başkan Vekili Sefa Gültürk yaptığı açıklamada, "Doktora saldırı haberleri artık sıradan hale geldi. Bu gidiş gerçekten kaygı verici olduğu kadar biz hekimleri derinden üzmektedir. Şöyle bir ülke düşünebiliyor musunuz her hastası ölen kişinin bir takım yakınları tarafından o doktor dövülsün, yaralansın ve hatta öldürülsün. En ilkel kabilelerde dahi görmeyeceğimiz bu davranışların ülkemizden gün yüzüne çıkması gerçekten can sıkıcıdır" dedi.

Gaziantep'te bıçaklanarak yaşamını yitiren doktor için bir açıklama da KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sivas Şubesi üyelerinden geldi. Meydanda toplanan sendika üyeleri hasta yakını tarafından bıçaklanarak yaşamını yitiren doktora yapılan saldırıyı kınadı.

DOKTORU KALBİNDEN BIÇAKLADI

30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan, 85 yaşındaki kanser hastasını ameliyat etmiş, bir süre sonra rahatsızlanan hasta, yoğun bakımda yaşamını yitirmişti.

Bunun üzerine o güne kadar dedesini bir kez bile ziyarete gelmeyen 17 yaşındaki M.G. bıçakla hastaneyi basarak doktoru kalbinden bıçaklayarak öldürmüştü.

Daha fenası ise saldırgan, elindeki bıçakla doktorun başında durarak kimseyi yaklaştırmamış ve ölmesini beklemişti.

AİLESİ BAKAMAYIZ DEYİP GERİ GETİRMİŞ

Olayın yakın tanığı olan hemşire dehşet anlarını ve bilinmeyenleri canlı yayında aktardı. Anlattığına göre doktor Emin Arslan merhametinin kurbanı oldu.

Ameliyatını yaptığı hastayı iyileştirdikten sonra evine yollamış, ancak bir süre sonra ailesi sürükleyerek hastayı geri getirmiş ve "Biz buna bakamıyoruz, siz bakın" deyip bırakıp gitmişler.

Doktor da hastasını rahat ettirmek için özel bir oda hazırlatmış ve 2 kişilik odada tek başına kalmasını sağlamış. Yaşlı adamla yakından ilgilenen doktor, iyi niyetinin kurbanı oldu. 

İŞTE EYLEMDEN İLK GÖRÜNTÜLER;