BIST 10.211
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.460,40
HABER /  GÜNCEL

İşte 2.dalgada gözaltına alınanlar

Türkiye güne 28 Şubat soruşturmasında ikinci dalgayla uyandı. Eş zamanlı 7 ilde 12 ayrı adrese baskın düzenlendi.

Abone ol

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bodrum, Adana ve Afyonkarahisar'da 12 ayrı adreste arama yapıldığı ve 4'ü muvazzaf toplam 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.

2. DALGADA ŞU ANA KADAR
GÖZALTINA ALINAN İSİMLER


-Hakan Bural, (Muvazzaf Albay)
-Ahmet Dağcı, (Muvazzaf Albay)
-Bahattin Çelik (Muvazzaf Albay)
-Osman Bülbül (E. Albay)
-Yaşar Bülent Aksaray (E. Albay)
-İbrahim Reşit Çağın (E. Albay)
-Erol Özkasnak (E. Tümgeneral)
-Veli Seyit (Emeki Albay)
-Güneş Kıral (E. Yarbay)

2. DALGANIN GÖZALTI KARARI
LİSTESİ;

-Mustafa İhsan Tavazar (Albay)
-Seyfullah Sönmez (Muvazzaf albay)
-Bülent Yanaşık (E. Yarbay)

12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Kamuoyunda 'Post Modern Darbe' olarak bilinen 28 Şubat'a yönelik soruşturma kapsamında bugün saat 08.30'dan itibaren 7 ilde, 4'ü görevli, 8'i emekli toplam 12 asker hakkında bazı adreslerde arama başlatıldı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA:

Başsavcıvekilliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''CMK 250. madde ile yetkili ve görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin 2011/206 soruşturma sayılı dosyası kapsamında, kamuoyunda 28 Şubat süreci olarak bilinen ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek' suçundan 18 Nisan 2012 tarihinde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı doğrultusunda, 19 Nisan 2012 günü saat 08.00 itibarıyla Ankara'da 3, İstanbul'da 4, İzmir'de 1, Eskişehir'de 1, Muğla'da (Bodrum) 1, Adana'da 1, Afyonkarahisar'da 1 olmak üzere toplam 12 ayrı adreste arama yapılmakta olup ve yine arama kararı alınan 4'ü muvazzaf, 8'i emekli toplam 12 şüpheli ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından gözaltı kararı verilmiştir.

1.20120419124656.jpgAskeri mahallerdeki aramalar, Cumhuriyet savcısı denetiminde, Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Arama ve gözaltı işlemleri halen devam etmektedir.''

İZMİR'DE EMEKLİ ALBAYA GÖZALTI2.20120419124744.jpg

Bu sabah İstanbul ve Ankara başta olmak üzere altı ilde başlatılan operasyonlarda emekli Albay O.B., Karşıyaka ilçesindeki evine geldiği sırada gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, bilgisayar ve dökümanlara el koyuldu. O.B.'nin, Terörle Mücadele ekipleri tarafından emniyete götürüleceği ve işlemlerinin ardından soruşturma kapsamında Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

2 EMEKLİ ALBAY İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 2 emekli albayın, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilecekleri, daha sonra da Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi.4.20120419124830.jpg

  LÜTFEN RAHATSIZ ETMEYİN ZATEN EDİLECEĞİM'

Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, saat 10.15 sıralarında evinden çıkarak villasının yanında bulunan kapalı garaja gitti. Bu sırada villanın önünde bekleyen 'Biz Kaç Kişiyiz' platformu Genel Sekreteri İrfan Pınarbaşı ile bir süre sohbet eden Özkasnak, ardından otomobilinden ehliyet ve ruhsatını aldı. Özkasnak bu sırada gazetecilerin ''Geçmiş olsun. Hakkınızda gözaltı kararı var, ne diyeceksiniz?'' şeklindeki sözlerine, ''Bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum. "Geçmiş olsun" sözünün üstünde durun iyi olur. Lütfen rahatsız etmeyin, biraz sonra zaten rahatsız edileceğim'' dedi.

Özkasnak açıklamanın ardından villasına döndü. Hemen ardından da çok sayıda polis, Bodrum Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Demirörs gelerek villaya girdi.

ARAMA 3.5 SAAT SÜRDÜ

1.20120419124923.jpgÖzel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın Bodrum ilçesindeki evinde arama yapılması yönündeki talimatın ulaşmasının ardından, Özkasnak'ın Bodrum Yalıkavak beldesindeki evine gelen Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3,5 saat süren arama işlemini tamamladı. Özkasnak, saat 14.00 sıralarında gözaltına alındı.

ARACA BİNDİRİLİRKEN EL SALLADI

Özkasnak, evinden çıkartılarak polis aracına bindirildi. Özkasnak, araca bindirilirken basın mensuplarına el salladı. 

40 POLİS ARADI

Bu arada, yaklaşık 3,5 saat süren aramalarda, Bodrum Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Demirörs de hazır bulundu. Arama işlemi, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü'nün koordinasyonunda, yaklaşık 40 polis tarafından yapıldı.

Dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri olan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, 2000 yılında kadro yetersizliğinden emekli oldu. 28 Şubat'a 'post-modern darbe' tanımlamasını yapan da Özkasnak'tı.

DARBENİN 'İSİM BABASIYDI'

Özkasnak, emekli olduktan sonra yaptığı açıklamalarda 'Post-modern darbe olmasaydı, 1999 seçimlerinde bu netice alınamazdı' sözleriyle de gündeme gelmişti. 1.20120419125208.jpgÖzkasnak ayrıca, "28 Şubat bir kriz yönetimidir. Kriz yönetiminin amacı; savaş veya bir çatışmaya girmeden isteklerinizi karşı tarafa kabul ettirmektir. Bu amaç hasıl oldu, yani kriz yönetimi başarı ile idare edildi" demişti.

 "SİZ SOYTARISINIZ" DEMİŞTİ

 Geçtiğimiz hafta ilk dalgada hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı iddiasıyla evine giden gazetecilere Özkasnak, hareketlerde bulunmuştu: 

"Çekmeyin artık yeter. Siz soytarısınız bu gazetecilik değil soytarılık çıkın gidin başımdan yeter dün çektiniz işte soytarılar sizi"

u.20120419150612.jpg

ÖZKASNAK'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR