BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  DÜNYA

Doğu Kudüste şiddet olayları

Doğu Kudüs'te de yerleşimcilerin evini gasp ettiği Filistinli ailenin evi şiddet olaylarına sahne oldu.

Abone ol

Batı Şeria'da yerleşimcilerin bir camiyi kundaklamasından sonra Doğu Kudüs'te de yerleşimcilerin evini gasp ettiği Filistinli ailenin evinde düzenlenen protesto gösterisi şiddet olaylarına sahne oldu.

Filistinli aileye destek için gelen İsrailli sol eylemcilerle polis arasında meydana gelen olaylarda 6'sı polis 16 kişi yaralanırken, eylemcilerden 21'i gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Doğu Kudüs'ün Arap mahallelerinden Şeyh Cerrah'ta, yaklaşık iki hafta önce, mahkemenin verdiği boşaltma kararının ardından evi Yahudi yerleşimciler tarafından gasp edilen Nebil El Kurd ailesine destek vermek için gelen İsrailli gençleri, polis kuvvetleri karşıladı.

İsrailli protestocular ve Arap eylemcilerin engellenmesi üzerine polisle protestocular arasında meydana gelen şiddet olaylarında 6 polis hafif şekilde yaralanırken, eylemcilerden yaralananların sayısı 10 olarak bildirildi. Polis eylemci gençlerden 21'ini gözaltına aldı.

Nebil El Kurd ailesini dün de BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun Kudüs sorumlusu Karen Ebu Zeyd ziyaret etmiş, ancak İsrail polisi Ebu Zeyd'den evi terk etmesini istemişti. Karen Ebu Zeyd, yakında Kudüs'teki görevinden ayrılması nedeniyle, son ziyaretlerinden birini, Uluslararası İnsan Hakları Gününde Filistinli aileye yapmıştı.

İsrailli gençler, uluslararası barış eylemcileri ve Filistinliler de Şeyh Cerrah'taki evlerin Yahudi yerleşimciler ve aşırı dinciler tarafından ele geçirilmesi sonrası düzenli protesto gösterileri düzenleyerek, Filistinli ailelere destek veriyor ve Kudüs'ün Arap sakinlerine yönelik devletin ve belediyenin uygulamasına karşı çıkıyor.

Şeyh Cerrah mahallesinde, Yahudi aşırı sağ örgütlerin Filistinli 28 aileye, evlerinin arazilerinin kendi malları olduğunu öne sürerek açtıkları davalar Filistinli aileler aleyhine sonuçlanırken, bunlardan 4'ünün evleri zorla boşaltılmış ve mahkeme kararlarında yıkılması öngörülen bu evler, Yahudi aşırı sağcılarına devredilmişti. Önümüzdeki bir kaçgün içinde 2 Filistinli ailenin daha evlerini tahliye etmeleri bekleniyor.