BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.412,68
HABER /  GÜNCEL

Doğanın mavi renkli sağlık mucizesi

Kolestrolden şeker hastalığına kadar birçok derde deva olan bu meyve egzersiz sonrasında kasları da yeniliyor.

Abone ol

İtayan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, Yeni Zelanda'daki Gıda Araştırma Enstitüsünde görev yapan bilim adamları, yabanmersinin yoğun fiziksel egzersizin kaslara verdiği zararı nasıl önemli ölçüde azalttığını gözlemledi.

"Molecular Nutrition & Food Research"de yayımlanan ve laboratuvar ortamında yapılan araştırmanın sonuçlarının, içerdiği antioksidan maddeler açısından oldukça zengin olan doğanın "mavi" renkli tek meyvesinin, egzersize bağlı olarak kas dokusunda ortaya çıkan oksidatif stresle mücadelede kullanılabileceğine işaret ettiği belirtildi.

Ancak araştırmacılar, bu konuda başka deneyler yapılmasının da gerekli olduğunun altını çizdi.

NASIL KULLANILMALI?

Yaban mersini çayı, yaban mersini suyu, şurup  veya kapsül şeklinde kullanılabilir.

Yabanmersini bitki çayı yapılmak üzere kurutulabilir. Kaynar suyu yaban mersini üzerine döküp 5 dakikaya kadar süzülmesi beklenerek yapılır.

Eğer yabanmersini takviyesi almayı tercih ederseniz, farklı rahatsızlıkları tedavi için mevcut çeşitli ölçüler vardır. Katarakt ve diğer göz problemleri için 160mg standart ekstreden günde iki veya üç kere alınması önerilir.  Varisli damarlar için 80 – 160mg standart ekstreden günde üç kez. Bu takviyeleri kullanabilmenizde zaman sınırlaması yoktur.

Yabanmersini bitkisinin kuru meyvelerinin kullanımının emniyetli olduğu varsayılır, fakat emniyetleri hakkında ileri çalışmalar yapılmadan yapraklarının kullanımından kaçınmak herhalde en iyisidir. Yaban mersini ekstresini yiyecek ile birlikte veya yiyeceksiz alabilirsiniz.