BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doğan imparatorluğu çöküyor mu?

Rekor vergi cezalarıyla boğuşan Doğan Grubu, bir gazete dışında herşeyi satılığa çıkardığı konuşuluyordu. Ancak Doğan'dan açıklama geldi..

Abone ol

Milliyet, Vatan, Posta, Radikal ve Fanatik gazeteleri Almanlara geçiyor

Aydın Doğan'a ait Doğan Gazetecilik çatısı altındaki 5 ulusal günlük gazete Alman medya devi Axel Springer'e satılıyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre geçtiğimiz ay grup gazetelerinin bazılarını satmak için görüşmelere başladığını açıklayan Doğan Gazetecilik, Axel Grubu ile gazetelerin satışı konusunda uzlaştı.

DOĞAN GRUBU'NDAN YALANLAMA GELDİ

Doğan Grubu'nun, 4.8 milyar TL'lik rekor vergi cezasının ardından 4 gazeteyi satmak için anlaştığı iddiası ortaya atıldı.
 
Milliyet, Vatan, Posta ve Radikal'in elden çıkartılacağı, gazetelerin alıcılarının ise ise Alman firması Axel Springer olduğu söylendi...

İddiaya göre bu satış borsaya bugün iletilecekti... Ancak Doğan grubundan borsaya bilgi değil, medya sitelerindeki iddialara yalanlama geldi.

Açıklamada şunlar söylendi; 

Bugün bir kısım medyada, doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımız nezdinde faaliyet gösteren bazı gazetelerin satıldığı yönünde haberler yer almıştır. Mevcut durum itibariyle, söz konusu haberler gerçeği yansıtmamakta olup, daha önce konuya ilişkin olarak yapılan açıklamalar dışında, mevcut durum itibariyle kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.


Doğan Gazetecilik tarafından yayınlanan ve toplam tirajı 1 milyon 200 bini aşan Milliyet, Vatan, Posta, Radikal ve Fanatik gazetelerinin yönetimi Alman Axel Grubu'na geçecek.

Bu satış sonrası Doğan Ailesi'nin yazılı basındaki gazeteleri Hürriyet ve Referans olacak. Bunun dışında Kanal D, Star TV, CNNTÜRK ve D-Smart ise halen Doğan Grubu'nda...

Balıkçı takasını, amiral gemi fiyatına alacaktı!

ALMAN Axel Springer (AS) ile Doğan Grubu arasındaki hisse alışverişleri 2005 yılında başladı. İlk ortaklık anlaşması sonrası iki grup arasındaki hisse alışverişleri hayli tartışmalara yol açmıştı. Son olarak 2008 kasımında Doğan TV'nin yüzde 25'ini satın alan AS, Doğan Yayın Holding'in yüzde 10 hissesini almak ve elindeki Doğan TV hisselerini Doğan Grubu'na satmak için harekete geçmişti.

Tartışma ise AS'nin satacağı hisselerle alacağı hisseler arasındaki fark nedeniyle yaşandı. Plana göre AS, satın alacağı yüzde 10 DYH hissesi için gruba 47 milyon euro ödeyecekti. Satacağı yüzde 5.1'lik Doğan TV hisseleri için ise 77 milyon euroyu Doğan Grubu'ndan talep edecekti.

Yani amiral gemi olan Doğan Yayın Holding yüzde 10'luk hissesine karşılık 47 milyon euro satış geliri elde etmeyi planlayan Doğan Grubu, 'balıkçı sandalı'nın yüzde 5.1 hissesine 77 milyon euro ödemeyi taahhüt etmişti. İşlemi kamuoyuna ve yatırımcılara izah etmekte zorlanan Doğan, bu işlemden sessizce vazgeçti.

Axel, 32 ülkede 150 gazete yayınlıyor

Alman medya devi Axel Springer, yerel ve ulusal toplamda 150 gazete yayınlıyor. Bunlar arasında günlük tirajı 3 milyonu aşan ünlü 'Bild' gazetesi de var. Axel Grubu'nun 32 ülkede 10 binden fazla çalışanı bulunuyor.