BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.491,66
HABER /  GÜNCEL

Doğan Güreş'in cenazesinde sürpriz isim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında olmamasına rağmen eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş cenaze törenine katıldı.

Abone ol

Geçtiğimiz gün tedavi gördüğü GATA'da vefat eden eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş için cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye bir dönem Güreş'e en yakın isimlerden olan eski Başbakan Tansu Çiller de katıldı. Çiller, "Türkiye vatansever bir evladını kaybetti" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programında olmamasına rağmen 21. Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'in cenaze törenine katıldı.

CENAZEYE KİMLER KATILDI?

88 yaşında vefat eden Güreş'in cenazesi, Genelkurmay Karargahı'ndaki törenin ardından Kocatepe Camii'ne getirildi.

Cami avlusunda Güreş'in eşi Efser Güneş ve yakınları, taziyeleri kabul etti.

Cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski Genelkurmay başkanlarından emekli orgeneraller Hilmi Özkök ve Işık Koşaner ile kuvvet komutanları, camiye gelişinde Güreş'in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

TOP ARABASINDA TAŞINDI

Öğle namazına müteakip Ankara Müftüsü Mefail Hızlı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Güreş'in naaşı askerlerin omzunda top arabasına alındı.

Cenazenin önünde 2 subay Güreş'in fotoğrafını ve madalyalarını taşıdı.

Törene katılanlardan oluşturulan kortejin bir süre naaşın arkasından yürümesinin ardından, emekli Orgeneral Güreş'in cenazesi, askeri cenaze aracıyla defnedilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığına doğru yola çıktı.

Kocatepe'deki cenaze törenin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve diğer katılımcılar, aileye tekrar başsağlığı dilemelerinin ardından camiden ayrıldı.

Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski başbakanlardan Çiller, kısa süre sohbet etti.

TANCU ÇİLLER: DEĞERLİ BİR VATAN EVLADINI KAYBETTİK

Tansu Çiller, camiye girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir vatan evladını, bir değerli komutanı yitirdik, hepimizin başı sağolsun" dedi.

Camideki törene, garnizonda görevli general, subay, astsubay ile emekli komutanlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kocatepe'deki törenin ardından, Güreş'in naaşı defnedilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığına getirildi.

Buradaki törene, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, eski genelkurmay başkanlarından Hilmi Özkök ile askeri personel de katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 21. Genelkurmay Başkanı olan ve 2 dönem milletvekilliği yapan Doğan Güreş'in naaşının toprağa verilmesinin ardından, dualar okundu. Güreş'in, tabutuna sarılı Türk bayrağı, Orgeneral Güler tarafından Doğan Güreş'in eşi Efser Güreş'e verildi.

erdoğan-doğan-güreşin-cenazesine-katildi.jpg

erdoğan-ve-tansu-çiller-doğan-güreşin-cenazesine-katildi.jpg

türkiye-vatansever-bir-evladini-kaybetti.jpg

aa_picture_20141016_3541147_web.jpg