BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,03
ALTIN 2.441,54
HABER /  GÜNCEL

Doğan Grubu'nun ayıbı

Bir habere tahammülsüzlüğün en iyi örneğini 'medyanın imparatoru' olarak bilinen Doğan Grubu verdi. Doğan Grubu habere değil siteye sansür getirerek tarihe geçti.

Abone ol

Sansür edilen sitenin adresi superpoligon.com ve kuvayımedya... Kuvayımedya sitesi bir iddia attı ortaya. Doğan Grubu'nun Soros'la ilişkili olduğunu okurlarıyla paylaştı. Bu haber noktasına virgülüne dokunulmadan; üstelik de kaynak belirterek superpoligon.com'da da yayınlandı. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Doğan Grubu'nun avukatları harekete geçti ve her iki site hakkında da YAYINI DURDURMA kararı aldırdı. Bu karar hem iki siteye hem de Türkiye'deki bütün servis sağlayıcılarına acil olarak gönderildi.

SERVİS SAĞLAYICILARI SORUMLU DEĞİL

İnternet Medyası Derneği (İMD) Başkanı Hadi Özışık, bu kararın alınmasıyla birlikte Doğan Grubu'nun yaptığı yanlışı bu grubunun en üst düzey yetkililerine ulaştırdı. Çünkü Hadi Özışık'ın elinde servis sağlayıcılarının haberden sorumlu olmadığını kanıtlayan bir mahkeme kararı vardı. Doğan Grubu'nun üst düzey yetkilileri sansürün hemen durdurulacağını söyleseler de bu söz tutulmadı ve sansür kılıcı sözünü ettiğimiz sitelerin hala sallanıyor.

SÜPERPOLİGON MAHKEMEDE

İnternet Medyası Derneği'nin (İMD) açıklaması ve süperpoligon'un tekzip metni yayınlamasına sıcak bakmasına rağmen Doğan Grubu'ndan herhangi bir olumlu adım atılmayınca superpoligon haklarını mahkemede aramaya başladı. Superpoligon'un ilk hedefi sansürden kurtulmak. Daha sonra da ağır tazminat davaları açılacak.

BUGÜN SÜPERPOLİGON'A YARIN BİZE

İnternet Medyası Derneği (İMD) Hadi Özışık, yapılanın kabul edilemez olduğunu belirterek, internet üzerinde yayın yapan tüm site yöneticilerine işte bu sözlerle seslendi:

Bugün Süperpoligon'a yarın hepimize... Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Herkesi sansüre karşı olmaya davet ediyorum.

SÜPERPOLİGON.TV

Süperpoligon haklarını mahkemede ararken yarın mahkeme heyeti son kararı verecek. Ancak bu süreç devam ederken siz okurlarımıza sansüre karşı hem tepkinizi koymak hem de süperpoligon'un erişeceği www.superpoligon.tv adresine tıklamak.