BIST 10.161
DOLAR 32,34
EURO 34,67
ALTIN 2.392,55
HABER /  GÜNCEL

Doğan açıklamaya doymuyor

Önce RTÜK'ten gelen uyarı, sonra haciz işlemleri kalktı haberi, şimdi de tv kanalları ile ilgili açıklama.

Abone ol

Doğan Yayın Holding A.Ş bugün deyim yerindeyse açıklama rekoru kırdı. Bugün bazı gazetelerde çıkan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada RTÜK'le ilgili herhangi bir yasal tebligatın ellerine ulaşmadığını söyledi. Ardından da şirketin banka hesaplarına uygulanan ihtiyati haciz işleminin kaldırıldığının öğrenildiği belirtildi. Gelen son açıklamada ise televizyon kanallarına yönelik bir incelemenin olmadığını bildirdi. İşte Doğan Holding'ten gelen son açıklama...


Doğan Yayın Holding A.Ş, başta Kanal D, Star, CNN Türk ve TNT olmak üzere hiçbir televizyon kuruluşunun nezdinde inceleme yapılmadığını, rapor düzenlenmediğini ve yayıncı şirketler hakkında hiçbir vergi cezası tahakkuk etmediğini bildirdi.

Doğan Yayın Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''maksatlı yayınların'' sürdüğü belirtilerek, ''Yargıyı ve idari süreci etkilemeye yönelik bu sistematik kampanya, art niyetli ve yanıltıcı haberlerin devamıdır'' ifadesine yer verildi.

''Başta Kanal D, Star, CNN Türk ve TNT olmak üzere hiçbir televizyon kuruluşumuz nezdinde inceleme yapılmamış, rapor düzenlenmemiş, yayıncı şirketler hakkında hiçbir vergi cezası tahakkuk etmemiştir'' denilen açıklamada, yayın kuruluşlarının ana hissedarı olan Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş'nin de Vergi Dairesi'ne teminat mektubu vermesi nedeniyle hakkında ihtiyati haciz kararı olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Dolayısıyla reklam gelirlerine haciz konulması hukuken ve fiilen mümkün değildir. Hakkında ihtiyati haciz kararı alınan şirketlerin yayıncılık ve reklam yayını ile bir ilişkisi yoktur. Dolayısıyla 'Vergi Dairesi'nin reklam gelirlerine el koyduğu'na ilişkin yayınlar, bundan önce de anılan gazetenin yaptığı yayınlar gibi kötü niyetli ve maksatlıdır. Haberde belirtildiği gibi yayıncı kuruluşlarımızda yüzde 25'i aşan bir yabancı ortaklığı yoktur. Bu konuyla ilgili tarafımıza RTÜK'ten herhangi bir yazı, talimat gelmemiştir. Belirtilen yüzde 32,48 gibi bir oranın nereden bulunduğu meçhuldür. Yabancı ortaklıklar ile ilgili olarak yapılan tüm işlemler hakkında gerek İMKB gerek RTÜK işlemlerin yapıldığı anda ve zamanında bilgilendirilmiştir. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yanıltılması yönündeki bu haberlerle ilgili olarak Doğan Yayın Holding her türlü yasal hakkını kullanacaktır. Yasal ve etik olmayan bu yönlendirmelerin bir hukuk devletinde amacına ulaşması mümkün değildir.''