BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'ı ayağa kaldıran canlı bomba!

Diyarbakır'da canlı bomba kendini ihbar etti, beni kurtarın diye polise sığınan kişinin psikolojik rahatsızlığı bulunduğu belirlendi.

Abone ol
Diyarbakır'da üzerinde bomba düzeneği bulunduğu ihbarı, Türkiye'yi korkuttu. İhbar üzerine harekete geçen polis, üzeri koli bandıyla sarılı vatandaşa robot vasıtasıyla cep telefonu gönderdi. Yaklaşık 2 saat boyunca canlı bomba endişesiyle yürütülen operasyon sonunda ihbarcının üzerinde bomba olmadığının anlaşılması Diyarbakır rahat bir nefes aldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, üzeri koli bantlı kişiye robotla cep telefonu gönderdi. Canlı bomba olduğunu iddia edeh kişi, polise "sürekli bana yardım edin" diye seslenirken, güvenlik güçleri yaklaşık 2 saat boyunca operasyon yürüttü.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI, BÖLGE BOŞALTILDI

Diyarbakır 'ın Kayapınar İlçesi'nde kaymakamlığının hemen karşısında bulunan parkta saat 21.30'da canlı bomba ihbarı yapıldı. Üzerinde bomba düzeneği bulunduğunu iddia eden ve engelli olduğu belirtilen kişi için güvenlik önlemi alındı, bölge herhangi bir patylamaya karşı boşaltıldı. Parkı gören binalara keskin nişancılar yerleştirilirken, bölgeye çok sayıda özel harekat polisi yerleştirildi.
 
ROBOTLA CEP TELEFONU
 
Polis, ihbarcıya robotla cep telefonu gönderdi. Bomba düzeneğinin etkisiz hale getirilmesi için makas gönderen polis, "sürekli beni kurtarın" diye seslenen ihbarcı için özel önlem aldı. 

Yoğun bir çalışmanın ardından ihbarcının, psikolojik rahatsızlığının olduğu ve canlı bomba ihbarının da asılsız olduğu anlaşıldı.