BIST 10.170
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,12
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da sahte vali alarmı!

Diyarbakır'daki bazı iş adamları, kendilerini vali olarak tanıtanlar tarafından dolandırılıyor

Abone ol

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan bir açıklamada, kendilerini vali olarak tanıtan bazı kişilerin, bazı iş adamlarını telefonla arayarak dolandırıcılık yapmaya çalıştığı konusunda vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Diyarbakır dışında yaşayan bazı iş adamlarının, kendilerini Diyarbakır Valisi olarak tanıtan bazı kişilerce telefonla arandığı bildirildi.

HASTA İÇİN 300 BİN TL İHTİYAÇ

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "İş adamlarına, Diyarbakır iline sağlamış oldukları faydalar neticesinde Diyarbakır Valiliği tarafından plaket verileceği, plaket takdim tarihi konusunda kendileriyle telefonla tekrar irtibata geçileceği, ancak daha önce Ankara'ya gönderilecek bir hastanın tedavisi için acilen 300 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu ve bu paranın 70 bin TL'sinin valilik tarafından karşılanacağı anlatılıyor. Paranın geri kalan kısmının ise kendileri tarafından karşılanıp karşılanamayacağını, şayet karşılayabileceklerse Vakıflar Bankası Ankara Samanpazarı Şubesi'ndeki bir hesaba parayı yatırmalarını isteyen bir telefon görüşmesi yapmak suretiyle dolandırılmaya çalışıldıkları anlaşılmıştır.

Diyarbakır Valiliği olarak, vatandaşlarımızın bu gibi kişilerin yalan beyanlarına kanmamalarını, kendilerine bu yönde gelen telefon görüşmelerine itibar etmemelerini, bu tür bir görüşme yapan vatandaşlarımızın, kendilerini arayan kişilerin telefon ve kişi bilgilerini acil olarak güvenlik güçlerine bildirmeleri gerekmektedir."