BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da şafak operasyonu

Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesinde hava destekli yapılan uyuşturucu operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

DİYARBAKIR'da 800 polis, 'torbacı' olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

101 ADRESE OPERASYON

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürü Recep Güven'in yönettiği, aralarında özel harekat timlerinin de yer aldığı 800 polisin katılımıyla sabah 6.00'da merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde 101 ayrı ev ve iş yerine eş zamanlıoperasyon düzenlendi.

50 KİŞİ GÖZALTINDA

Geçen yılın ekim ayından itibaren torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yaklaşık 1 yıldır sürdürülen planlı ve projeli çalışma kapsamında yürütülen hava destekli ve narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda, bazı metruk evlerde uyuşturucu ele geçirildi. Kapalı olan bazı kapılar atbaşı ile kırılarak içeri girildi. Operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürü Recep Güven, operasyonunun ardından gazeteciler yaptığı açıklamada, operasyona 800 personelin katıldığını, hava destekli operasyonun çok başarılı geçtiğini söyledi.

Torbacılık yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonun sabahın ilk saatlerinde başladığını belirten Güven, "Yılın en büyük operasyonu diyebiliriz. Sabahın erken saatleri olması sebebiyle girilen evlerde hassas davranıldı" dedi.