BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Avrupa’nın yeni patronu!

Mustafa Reşit Akçay’lı Trabzonspor’un bileği Avrupa’da bükülmüyor.<br/>Bu sezon Avrupa kupalarında yenilgi yüzü görmen bordo-mavili takım 9 ...

Abone ol

Mustafa Reşit Akçay’lı Trabzonspor’un bileği Avrupa’da bükülmüyor.
Bu sezon Avrupa kupalarında yenilgi yüzü görmen bordo-mavili takım 9 maç sonunda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.
Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan itibaren bu sezon başladığı Avrupa serüveninde, tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısı gösterirken grupta da iddialı bir konuma geldi. Akçay yönetiminde, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda’nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus’un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0’lık beraberlikle eleyen Karadeniz ekibi, Arnavutluk’un Kukesi takımı deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısı gösterdi.
Gruptaki ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan bordo-mavililer, ikinci maçta sahasında İtalya’nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Son olarak grubun üçüncü maçında sahasında Polonya’ın Legia Warszawa takımını 2-0’la geçen Trabzonspor 7 puanla grubunda liderliğini sürdürürken, nağmağlup ünvanınıda elinde bulunduruyor. Bordo-mavililer söz konusu maçlarda 20 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

Trabzonspor’un bu sezon Avrupa’da oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar ise şöyle;
Trabzonspor - Derry City: 4-2
Derry City - Trabzonspor: 0-3
Dinamo Minsk - Trabzonspor: 0-1
Trabzonspor - Dinamo Minsk: 0-0
Kukesi - Trabzonspor: 0-2
Trabzonspor - Kukesi: 3-1
Apollon Limassol - Trabzonspor: 1-2
Lazio - Trabzonspor: 3-3
Trabzonspor - Legia Warszawa: 2-0
(İHA)