BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da PKK'yla sıcak temas!

Hani ve Dicle ilçelerinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çatışma çıktı

Abone ol

Diyarbakır'ın Dicle ve Hani ilçelerinde emniyet ve askeri binalara saldıran PKK'lılarla çıkan çatışmada 3 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Her iki ilçeye de takviye birlikler gönderilerek başlatılan operasyon sürüyor.

HANİ'DE 3 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saat 22.30 sıralarında Hani ilçesi Tabur Komutanlığına saldırı amaçlı gelen PKK'lıların eski belediye binası yanındaki metruk bir yapıda termal kamerayla fark edilerek kendilerine ateş açıldığını, burada çıkan çatışmada 3 PKK'lının silahlarıyla ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Hani ilçesine hem karadan hem de havadan takviye birliklerin sevk edildiğini belirten Toprak, başlatılan operasyonun devam ettiğini ifade etti. Vali Toprak yine Hani ilçesi Topçular civarı ve yukarı kesiminde teröristlerin yola mayın döşedikleri ihbarı üzerine söz konusu bölgede de havadan ve karadan operasyon düzenlendiğini söyledi.

DEVRİYE GEZEN ZIRHLI ARACA ATEŞ AÇILDI

Diyarbakır Valisi Toprak, Dicle ilçesinde saat 01.00 sıralarında ilçe merkezinde devreye gezen zırhlı araca PKK'lılarca ateş açıldığını söyledi. Açılan ateşe karşılık verilmesi sonucu çatışma çıktığını ifade eden Toprak, kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldığını söyledi.

Vali Toprak Dicle ilçesindeki saldırıda can kaybının yaşanmadığını sadece zırhlı araçta hasar meydana geldiğini ifade etti. Vali Toprak her iki ilçedeki saldırı girişi