BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da patlama! 5 çocuk yaralı!

DİYARBAKIR Sur ilçesinde patlama. PKK'nın yola döşediği patlayıcıların patlama sonucu 5 çocuk yaralandı.

Abone ol

DİYARBAKIR Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce sokağa yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 çocuk yaralandı. 

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde hendek kazıp, barikatlarla yol kapatan PKK'lılara yönelik güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Operasyonların sürdüğü Eski Yoğurt Pazarı Sokak üzerinde bir duvarın kenarına PKK'lılar tarafından bırakılan patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 çocuk yaralandı.

YARALI ÇOCUKLAR HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ!

Yaralı çocuklar A.K. (10)., Ş.S. (16), Y.T. (13)., M.A.T. (11) ve S.K. (15) ambulanslarla Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ambulanslarla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan M.A.T ve Y.T buradaki ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Soruşturma sürüyor.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Sur ilçesinde gün boyu PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında yer yer çatışma çıktı. Silah ve patlama seslerinin yükseldiği ilçenin ara sokaklarında operasyonlar devam ederken, bölgedeki esnaf kepenk kapattı. Gazi Caddesi, önlem alan güvenlik güçleri tarafından araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Operasyonlara helikopterler de havadan destek verdi.  

PKK dün gece de Diyarbakır'da düzenlediği roketatarlı saldırıda sivilleri hedef almış, 9 yaşında bir çocuğun ölümüne neden olmuştu.