BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,23
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Diyarbakır'da onlarla görüşmeyecek!

Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da parti teşkilatıyla görüşecek. Fakat STK'lar kendileriyle de görüşülmesini istiyor...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’ya giderken uçak bulamadığı için Diyarbakır’dan geçmesi, bu sırada STK’larla görüşmeyip sadece kendi il teşkilatı ve taksicileri programına alması kentte tepki yarattı. Diyarbakır’daki STK temsilcileri, Kılıçdaroğlu’nun gerçeği görmek istemediğini söyledi.

CHP BİNASINDA BAYRAMLAŞACAK

Star gazetesinin haberine göre, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu bugün önce Diyarbakır İl Başkanlığı’nda partililerle bayramlaşacak. Kılıçdaroğlu daha sonra Şanlıurfa’ya geçecek. Kılıçdaroğlu, en son eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın 2008 yılında Diyarbakır’a gerçekleştirdiği gezi kapsamında şehre gelmişti.

STK’LARLA DEĞİL TAKSİCİYLE

İki yıl önce Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı heyeti Diyarbakırlı bir grup, Genel Sekreter Önder Sav’ın Hz. Muhammed ile ilgili sözlerinden dolayı protesto etmiş, parti otobüsünü domates ve yumurta yağmuruna tutmuştu. Kürt raporu için Temmuz’da Diyarbakır’a gelen CHP heyetine STK temsilcileri bölgeden kopuk olduklarını söylemişti. CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, Genel Başkanlarının programında STK’larla değil taksicilerle görüşme olduğunu söyledi.

YÜZLEŞMEK İSTEMİYOR

Vahdettin Bahadır (MÜSİAD  Şube Başkanı): Toplumun vicdanını ve değerlerini temsil eden STK’larla, kanaat önderleri ile görüşme yapılmadığı zaman Diyarbakır’a gelişinin de bir anlamı olmaz. Sorunlarla ciddi bir şekilde yüzleşmek istemediğinin de bir kanıtıdır. Türkiye’de hangi kurum ve hangi lider olursa olsun sorunun bütün parametrelerini ve çözüm yollarını öğrenmek ve anlamak istiyorsa, toplumun en ciddi STK ve kanaat önderleri ile diyalogu de gerekli  görmelidir. Bunu yapmak istemeyen sorunu anlamak istemeyendir.

DİYALOG OLURSA OY ALIR

Galip Ensarioğlu (Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı): Diyarbakır’a gelmelerini önemsiyoruz. Bu kendileri için bir fırsattır. Kimlerle görüşeceğine kendisi karar verir. Taksicileri küçümsemiyoruz. Ama STK’lar geniş bir alanı temsil ediyorlar. STK’ların ciddi deneyimleri vardır. Bu deneyimden faydalanmalarını isteriz. CHP toplumla diyalogdan kopuk bir görüntü sergilemiştir. Diyalog kurabildikleri müddetçe oy alırlar.

BİZLERLE GÖRÜŞMELİYDİ

Alican Ebedinoğlu (Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı): Kürt sorununun çözümü noktasında ana muhalefet liderinin Diyarbakır ziyareti önemlidir. Onun için bu sorunun çözümünde ne Hükümetin ne MHP, ne BDP, ne CHP’nin siyasi bir çıkar beklemeksizin bu sorunun çözümü için Diyarbakır’da vereceği mesajları önemsiyoruz. Bu CHP açısından da önemli bir anlam taşımaktadır. Kılıçdaroğlu’nun STK temsilcileri ile görüşmesi gerekirdi.

TAKSİCİ REŞO PUŞU HEDİYE EDECEK

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya hazırlanan taksicilerden ‘Reşo’ lakaplı Reşat Yılmaz, şunları söyledi: “Bayram tatilinde yine Diyarbakır’a gelip çayımızı içeceğini söylemesi bizleri çok mutlu etti. Genel başkan olarak CHP’den ülkenin, bölgenin sorunları için artık aktif rol oynamalarını isteyeceğiz. Diyarbakır çayını kendisine ısmarlayıp, kendisine puşu hediye edeceğiz.”