BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Diyarbakır’da dev uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır’a bağlı 3 ilçede, uyuşturucu maddelerin ekim alanları ile daha önce üretilen esrarın ormanlık alanlarda saklandığı yerlere yöneli...

Abone ol

Diyarbakır’a bağlı 3 ilçede, uyuşturucu maddelerin ekim alanları ile daha önce üretilen esrarın ormanlık alanlarda saklandığı yerlere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır’ın Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki 5 köyde uyuşturucu ekim, işleme ve daha önce üretilenlerin depolandığı yerle bunları eken, saklayan ve depolayan kişilere yönelik olarak operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “İstihbarat birimlerimizin tespit ettiği alanlarda Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığımızın sevk ve idaresinde 23 Mayıs 2013 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren uyuşturucu operasyonu başlatılmıştır. Operasyona Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde jandarma özel harekat, polis özel harekat, Silvan Jandarma Komando Alayı ile geçici köy korucularından oluşan güvenlik görevlileri, hava destek unsurlarıyla zırhlı araçların desteğinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı narkotik istihbarat, narkotik köpekler ve diğer ilgili uzman ekipler katılmaktadır. Ele geçirilen uyuşturucu madde ve diğer malzemelerle ilgili detaylı açıklama operasyon bitiminde yapılacaktır” denildi.
(İHA)