BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Diyarbakır’da ’’9 Ekim’’ yürüyüşü

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde BDP İlçe Teşkilatı öncülüğünde Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de yakalanıp Türkiye’ye getirilmesi nedeniyle y...

Abone ol

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde BDP İlçe Teşkilatı öncülüğünde Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de yakalanıp Türkiye’ye getirilmesi nedeniyle yürüyüş yapıldı.
Yürüyüşe BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat BDP yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesi BDP İlçe Başkanı ile Silvan Emniyet Müdürü Eyüp Turpçoğlu arasında taşkınlık çıkmaması konusunda diyalog yaşandı. Silvan ilçesi Gazi Caddesi’nden başlayan yürüyüş Diyarbakır Caddesi’ne kadar sürdü.

’’9 EKİM KOMPLOSUNU LANETLİYORUZ’’
Basın açıklaması yapan BDP İlçe Teşkilatı adına BDP yöneticisi Ercan Aşıcı, "Özgürlük mücadelesinin adanmışları olarak halkı davamızı zafere götürmek her zamankinden daha fazla imkan daha fazla imkan dahiline girmiştir. Değerlerimize, kültürümüze, dilimize yöneltilen saldırılar karşısında 9 Ekim’in yarattığı kin ve öfkeyle yürümek vicdani olan her Kürt bireyinin olmazsa olmazı olmalıdır. Değerli halkımız gelinen aşamada bizler artık bu gerici komployu lanetlemekle yetinmiyoruz Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için tüm halkımızı duyarlı olmaya da çağırıyoruz. 9 Ekim komplosunu lanetliyor ve özgürlük sözümüzü yeniliyoruz" dedi.
(İHA)