BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Eskişehir’de peruklu protesto

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün katil zanlısı Ahmet Ş.’nin mahkemeye perukla götürülmesi Eskişehir’de bi...

Abone ol

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün katil zanlısı Ahmet Ş.’nin mahkemeye perukla götürülmesi Eskişehir’de bir grup tarafından protesto edildi.
Üniversite Caddesi’nde bir alışveriş merkezi önünde toplanan kalabalık, yolu trafiğe kapatmadan slogansız olarak İl Emniyet Müdürlüğü binasına yürümek istedi. İl Emniyet Müdürlüğü önüne yürümesine izin verilmeyen grubun önü 2 Eylül Caddesi’nde çevik kuvvet tarafından barikatlarla kesildi. Burada bir süre slogan atan kalabalık daha sonra basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını yapan Özge Uyanık, katillerin aklanmaya çalıştığını öne sürerek, “Tüm davaların üstü örtülmeye, katiller aklanmaya ve saklanmaya çalışılıyor. Ethem Sarısülük’ün katilinin serbest bırakılmasının yanı sıra mahkemeye perukla saklanarak getirilmesi hükümetin fütursuzluğunu gözler önüne serdi. Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin yargılanacağı davayı da güvenliği bahane ederek başka bir ilde yapılması için başvuru yapan Vali Güngör Azim Tuna’ya diyoruz ki; korkma. Korkunun ecele faydası yok. Gezi şehitlerinin katilleri birer birer ortaya çıkıyor. Tabii ki sizlerin de o katilleri koruduğunuz gün yüzüne çıkıyor. Bu perukları biz polise veriyoruz. Ancak bu peruklar katilleri korumanıza yetmeyecek” dedi.
Açıklamanın ardından kalabalık yanlarında getirdikleri perukları önlerine barikat kuran polislere attılar. Ardından da kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)