BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır ve Şırnak'ta saldırı! Van'da şehit!

Diyarbakır’da AK Parti il binası çevresinde devriye görevi yapan zırhlı araca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Abone ol

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan AK Parti il binası çevresinde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde karakola roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Van'da ise Cizre’de yaşananları protesto eden gruba müdahale etmeye giden Edremit İlçesi Emniyet Amiri Namık Kemal Önder geçirdiği trafik kazasında şehit oldu.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde düzenlenen saldırıda, aracın içerisinde bulunun iki polis memuru yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla, özel bir hastaneye kaldırılıp, tedavi altına alındı. Olay sonrası, teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Sokakları didik didik arayan polis, bir lav silahı buldu.

MÜDAHALEYE GİDEN POLİS AMİRİ TRAFİK KAZASINDA ŞEHİT OLDU

VAN’ın Süphan Mahallesi’nde, Cizre’de yaşananları protesto eden gruba müdahale etmeye giden Edremit İlçesi Emniyet Amiri Namık Kemal Önder’e otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Önder, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Kaza, saat 20.30 sıralarında Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde meydana geldi. Cizre’de yaşananları protesto etmek için mahalle yolunu trafiğe kapatıp, slogan atan yaklaşık 100 kişilik gruba, polis müdahale etti. Edremit İlçe Emniyet Amiri Namık Kemal Önder de olay yerine gitti. Van’ın şehirlerarası bağlantı yolu olan İpek Yolu Caddesi’nde aracından inip, yolun karşısına geçmek isteyen Önder’e bu sırada Otomobil çarptı. Ağır yaralanan Önder, olay yerinde bulunan polisler tarafından hastaneye kaldırıldı. Önder, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Şehit haberi üzerine Namık Kemal Önder’in mesai arkadaşları hastaneye akın etti. İsmi açıklanmayan otomobil sürücüsü ise polis merkezine giderek teslim oldu. Bu arada, Namık Kemal Önder’in Balıkesir’in Savaştepe ilçesine tayininin çıktığı, yarın da ilişiğini keseceği öğrenildi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA KARAKOLA ROKETLİ SALDIRI

Edinilen bilgiye göre, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine 30 km uzaklıktaki Taşarası köyünde bulunan askeri karakola PKK’lılarca saat 20.00 sıralarında roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. PKK’lılar tarafından açılan ateşe askerlerin karşılık vermesi ile birlikte kısa süreli çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi.

 Askerlerin PKK’lıların ateşine karşılık vermesinin ardından teröristler Komate Dağı’na doğru kaçtı. PKK’lıların kaçış noktalarına askeri karakoldan top atışı yapılırken, bölgede hava destekli operasyon başladığı belirtildi.

NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA

Nusaybin'de PKK'lı bir grup, saat 20.00 sıralarında bir akaryakıt tankeri sahibini silahla tehdit ettikten sonra tankeri gasp etti. Tankeri Ahmet Kaya Köprüsü'ne götüren PKK'lılar, burada tankeri ateşe verip yaktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye giden itfaiye ekiplerine de molotof kokteyli atıldı. İtfaiye ekipleri geri dönerken, olay yerine giden polis ekiplerine de ateş edildi. Polisinde karşılık vermesiyle kası süreli çatışma yaşandı. Çatışmada ilk bilgilere göre ölen ya da yaralanan olmazken, yakılan tanker kullanılamaz hale geldi. Olaydan sonra Nusaybin'de polis güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı.