BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.485,93
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Lice'den kahreden haber şehit var

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 2 asker, kaldırıldıkları hastanede şehit düştü.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine silahlı saldırı düzenlendi.

Açılan ateş sonucu ağır yaralanan 2 asker, hemen hastaneye sevk edildi. Askerler, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadesine yer verildi.

ŞEHİT ATEŞİ RİZE'YE DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in (28) acı haberi baba ocağına ulaştı.
Çocuklarının şehadet haberini Rize'nin Fındıklı ilçesi Hürriyet Mahallesindeki evlerinde alan baba Akın Hüseyin ve anne Filiz Aytemiz feryat etti.

Ailenin tek çocuğu olduğu ve 20 Temmuzda evleneceği öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in naaşı yarın öğle namazından sonra Fındıklı merkezde kılınacak cenaze namazının ardından Hürriyet Mahallesinde bulunan aile kabristanlığına defnedilecek.

ŞEHİT ATEŞİ KIRIKKALE'YE DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, terör örgütü PKK üyeleri tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Şükrü Ceylan'ın (34) Kırıkkale'deki baba ocağına şehit ateşi düştü.


Şehit astsubay Şükrü Ceylan’ın Etiler Mahallesi'nde yaşayan baba Muhittin ve anne Dudu Ceylan'a acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlullarının şehadet haberi ile yıkılan acılı aileyi yakınları ve komşuları teskin etmeye çalışırken acı aberin ardından fenalaşan baba Ceylan, Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı. Eşinin şehadet haberini Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki baba evinde alan Büşra Ceylan da yakınları ve komşuları sakinleştirilmeye çalışıldı.


Şehidin babası Muhittin Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Lanet olsun. Allah belalarını versin. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin" dedi.

Ağrı Doğubeyazıt’ta görev yapan bir çocuk babası şehit Astsubay Şükrü Ceylan’ın görevli olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesine gittiği bir kardeşinin de Eskişehir'de uzman çavuş olduğu öğrenildi.