BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.511,36
HABER /  GÜNCEL

Diyanetin 'mobil yayın aracı' yollarda

Diyanet İşleri Başkanlığının satışı yapılan kitapları ve Kuran-ı Kerim ile mealini de taşıyan mobil yayın aracı, tüm Türkiye'de halka ulaşacak

Abone ol

Başkanlığın bahçesinde ilk olarak personele yönelik hizmet vermeye başlayan gezici yayın aracı, yakında yola çıkacak.

İlk olarak Ankara'nın bazı ilçelerinde görücüye çıkması planlanan araç daha sonra illeri gezecek. Araçtaki personel hem tanıtım yapacak, hem de kitapların satışını gerçekleştirecek. konuyla ilgili bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, yürüttükleri faaliyetlerin son yıllarda ivme kazandığını belirtti.

Diyanetin yayınlarını vatandaşa daha hızlı nasıl ulaştırabileceklerinden yola çıkarak böyle bir araç hazırladıklarını vurgulayan Bayraktar, ''Bu araçla vatandaşımıza ulaşacağız, Türkiye'yi dolaşacağız, kitapları onlara tanıtacağız ve kitapları onlara ulaştıracağız'' dedi.

Bayraktar, bu çalışmaların devamının da geleceği temennisinde bulundu. Yayınlar arasında temel dini konuları ihtiva eden kaynak eserler, günlük problemlerine cevap arayan eserler ve çocuklara yönelik çeşitli eserler bulunduğunu anlatan Bayraktar, bir Müslümanın İslam dini ile alakalı ihtiyaçlarını giderebileceğini kaydetti.

Bayraktar, mobil yayın aracını çekecek aracın da karavan olmasını planladıklarını belirterek, burada 2 personelin hizmet vereceğini ve gerekirse içinde kalabileceklerini dile getirdi. İlk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı personeline tanıtımı yapılan aracın daha sonra Ankara ilçelerinde dolaşmasını planladıklarını vurguladı.

Bayraktar, temel amaçlarının ''vatandaşa kitap okutmayı nasıl sağlarız'' olduğunu ifade ederek, talebe göre mobil yayın aracı sayısının da arttırılabileceğini bildirdi. Bayraktar, dinin doğru kaynaklarıyla da vatandaşı buluşturmak istediklerini belirterek, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun onayından geçen yayınların mobil araç vasıtasıyla da halka ulaştırılacağını söyledi.

Araçta, satışı yapılan 106 kitap bulunduğunu da ifade eden Bayraktar, kitapların fiyatının ucuz olduğunu, insanların bu 106 kitabın tamamının 350 liraya satın alınabileceğini de kaydetti.

Ramazan sonuna kadar Diyanet İşleri Başkanlığı bahçesinde kalacak mobil yayın aracında, iyi bir ses sisteminin yanı sıra 2 LCD televizyon da bulunuyor. Aracın 2 personelle Türkiye'yi dolaşarak hizmet vermesi planlanıyor.