BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diskoda ölen askerin ailesine sopalı saldırı!

KKTC'de askerliğini yaparken 'disko' olarak adlandırılan disiplin koğuşunda işkenceyle öldürüldü... Şimdi de ailesine saldırdılar...

Abone ol

Askerlik yaptığı Kıbrıs'ta terhisine 5 gün kala 'disko' diye adlandırılan disiplin koğuşunda işkence gördüğü iddia edilen ve tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden er Uğur Kantar'ın yakınlarının saldırıya uğradığı olayın altından park kavgası çıktı.

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre; Kantar'ın Üsküdar'daki evinin bulunduğu mahallede aynı anda bir de düğün vardı. Bir tarafta Kantar'ın evine taziye ziyaretine gelenler, diğer tarafta düğüne gelenler; mahalle hayli kalabalıktı. İki taraf arasında saat 23:00 sıralarında park yeri kavgası çıktı. Kavgada, Uğur Kantar'ın dedesi ve yakın bir akrabası yaralandı. Polis, her iki taraftan ikişer kişiyle ilgili inceleme başlattı.

ELİ SOPALI 20 KİŞİLİK GRUP

KKTC'de disiplin koğuşunda işkence gördüğü iddia edilen ve 2,5 ay tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) 13 Ekim perşembe günü hayatını kaybeden er Uğur Kantar, geçtiğimiz cuma günü defnedilmişti. Kantar ailesi, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evlerinde haftasonu taziyeleri kabul etti. Aralarında Kantar'ın dedesi Salih G. ve dayısının da bulunduğu yakınları, yaptıkları ziyaretin ardından evlerine dönmek üzere cumartesi günü saat 23.00 sıralarında taziye evinden dışarı çıktı. Katar'ın yakınları, araçlarına binmek üzereyken, aynı anda mahallede yapılan düğünden çıkan kişilerle 'park yeri' nedeniyle kavga etti. Sayıları bir süre sonra 20'ye ulaşan saldırgan grup, aile üyelerini darp etti. Yükselen seslerden saldırıyı fark eden diğer aile üyeleri, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, her iki taraftan ikişer kişi hakkında inceleme başlatıldı.

KANTAR'IN DEDESİ VE BİR GENÇ YARALANDI

Saldırıda yaralanan dede Salih G., yakınları tarafından Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede müşahede altına alınan dede Günaytaş, sabah saatlerinde hastaneden taburcu edildi. Bıçak, sopa ve bira şişeleriyle gerçekleştirilen saldırıda Uğur Kantar'ın ailesinden bir gencin gözüne bira şişesiyle vurulması sonucu yaralandığı öğrenildi.

Taburcu olan dede Salih G. ve diğer aile üyeleri Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek gözaltına alınan saldırganlardan şikayetçi oldu.