BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.421,40
HABER /  GÜNCEL

DİSK Başkanı hastanelik oldu

İzmir’de Soma’daki maden faciasını protesto eden DİSK ve KESK’li gruba müdahale sırasında DİSK Genel Başkanı Kani Beko, fenalaşarak hastaney...

Abone ol

İzmir’de Soma’daki maden faciasını protesto eden DİSK ve KESK’li gruba müdahale sırasında DİSK Genel Başkanı Kani Beko, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
İzmir’de sabah saatlerinde iş bırakan DİSK ve KESK’e bağlı çalışanlar, Basmane’den Konak’a doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Kalabalık, Konak Pier önünde çevik kuvvet polis ekipleri ve TOMA’lar tarafından durduruldu. Sendikacılar polisle yaptıkları görüşmede Valilik önünde açıklama yapmak istediklerini bildirdi. Polis buna izin verilmeyeceğini açıklarken, kalabalığın dağılmasını istedi. Ancak kalabalık dağılmayınca bu kez müdahale geldi. TOMA’lardan kalabalığın üzerine su sıkılırken, gruptan da polislere havai fişekler atıldı. Bu sırada polis biber gazı da kullandı.Bu müdahale sırasında DİSK Genel Başkanı Kani Beko da yaralandı. Beko ambulansla Eşrefpaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Beko’nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Yaşanan müdahalenin ardından Çağdaş Hukukçular Derneği Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hayat TV Muhabiri Yiğit Ali Mercan ile birlikte 28 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan şahısların sağlık raporu için önce Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’ne ardından da emniyete götürüldükleri bildirildi.
(İHA)