BIST 10.216
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.406,09
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden Roj TV açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Roj TV aleyhine açılan davadan dolayı memnuniyetini iletti.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da terör örgütü PKK'yı destekleyen yayın organlarına dava açılmasını memnuniyetle karşıladığını bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kopenhag Bölge Savcılığı tarafından bugün yapılan açıklamada, PKK terör örgütünün faaliyetlerini teşvik ettikleri gerekçesiyle Roj-TV ve Mezopotamya TV ile bu kanalları bünyesinde bulunduran Mezopotamya Yayıncılık Şirketi'ne karşı dava açıldığının bildirildiği anımsatıldı.

Savcılık açıklamasında, “PKK'nın terör örgütü vasfı teyit edilerek, Roj-TV yayınlarının, PKK'yı destekleyen propaganda niteliğine işaret edildiği” kaydedildi.
Açıklamada, Danimarka Hükümetinin terörizmle mücadele alanındaki uluslararası yükümlülüklerine de uygun olarak, “PKK terör örgütünün yayın organları aleyhinde dava açılması yönündeki isabetli kararın, memnuniyetle karşılandığı” belirtildi.

Açıklamada, “izlenecek hukuki süreç sonunda, terörü destekleyen ve şiddet kullanımını teşvik eden bu yayın organlarının hak ettikleri cezaya çarptırılmasını beklemekteyiz” denildi.