BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  DÜNYA

Dışişleri’nden Ermenistan’a kınama

Dışişleri Bakanlığı, bir vatandaşın sınırda hayvan otlatırken Ermenistan tarafından açılan ateşle öldürülmesini şiddetle kınadı.<br/>Dışişle...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, bir vatandaşın sınırda hayvan otlatırken Ermenistan tarafından açılan ateşle öldürülmesini şiddetle kınadı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-Ermenistan sınırında hayvanlarını otlatan Mustafa Ülker isimli vatandaşın, büyükbaş hayvanları toplamak üzere Ermenistan sınırını geçtiği ve buradan açılan ateş sonucunda öldüğü belirtildi. Bu durumunun derin bir üzüntüyle öğrenildiği vurgulanan açıklamada, Ülker’e Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da baş sağlığı dilendi.

"ORANTISIZ GÜÇ KULLANILMIŞ OLMASININ İZAHI YOKTUR"
Ülker’in cenazesinin Türkiye’ye getirildiği ve konuya ilişkin gerekli diplomatik girişimlerin yapıldığı belirtilen açıklamada, "Masum bir vatandaşımızın, tamamen masum bir nedenle gerçekleştirdiği anlaşılan basit bir sınır ihlali nedeniyle ateş açılarak öldürülmesini şiddetle kınıyoruz. Ermeni tarafının sınırda ortaya çıkması olağan bu tür gelişmeye karşı orantısız güç kullanmış olmasının izahı yoktur. Bu ve benzeri gelişmeler, Güney Kafkasya bölgesinde tam, sürdürülebilir ve kapsamlı bir normalleşme ve Ermenistan’ın komşularıyla ilişkilerinde aklıselimin hakim olmasına duyulan ihtiyacı bir kere daha ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verildi.
(İHA)