BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri, Ramadi'de mahsur kalan Türk işçiler için devrede

Irak ordusu ile El Kaide militanlarını destekleyen aşiret üyeleri arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Ramadi'de mahsur kaldıklarını belirten Türk çalışanlar için Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluğun devreye girdiği belirtildi.

Abone ol

Irak'ın Ramadi kentinde Irak ordusu, Arap aşiretleri ve El Kaide militanları arasındaki çatışmaların ortasında kalan 75 Türk vatandaşına Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluk yetkililerinin ulaştığı belirtildi.

Ramadi'de mahsur kalan Pikaron şirketine ait şantiyede görevli bir çalışan BBC Türkçe'ye telefonla yaptığı açıklamada 'çatışmaların yer yer devam ettiğini' belirtti.

Hâlâ şantiyede olduklarını belirten Türk çalışan, konsolosluğun da devreye girdiğini söyledi.

BBC Türkçe'ye mahsur kalan çalışanlar hakkında bilgi veren Pikaron şirketinden bir yetkili de, 'Ramadi'den Bağdat'a çıkan iki yolun da kapalı' olduğunu ve güvenlik sağlanana kadar çalışanları bölgeden çıkarmayacaklarını aktardı.

Firma yetkilisi, "Aşiret üyeleri ve yerel polis arasında anlaşma sağlanmış, El Kaide'ye karşı direniş varmış. Kendi aralarında anlaşıyorlar. Çalışanlar güvenlik sağlanınca çıkarılacak" dedi.

Yetkili, çalışanlarla ve konsoloslukla irtibat halinde olduklarını belirtti.

Türk mühendisin ulaştığı CHP'li Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka da Perşembe günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüştüğünü ve Bakan'ın mahsur kalan Türk vatandaşları hakkında bilgisi olduğunu ve ilgilendiğini ifade etti.

Türk mühendis, Twitter hesabından gönderdiği mesajlarla yardım istemişti.

Şantiyede görevli bir mühendis Çarşamba günü BBC Türkçe'ye telefonla yaptığı açıklamada, çatışmalar sırasında seken kurşunların konteynerlerine .

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ve şirket ile temas halinde olan Türk çalışanlar, güvenli şekilde tahliye edilmek istiyor.

Bölgede çatışan aşiret üyelerinin bazıları El Kaide'yi, bazılarıyla Irak ordusunu destekliyor.

Şantiye'de 75 Türk, 15 Iraklı çalışan bulunduğu belirtiliyor.