BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,11
ALTIN 2.472,88
HABER /  DÜNYA

Bir yolsuzluğumuz varsa soruşturma başlatsınlar

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mütevelli heyetinde Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yer ald...

Abone ol

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mütevelli heyetinde Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yer aldığı TÜRGEV yurt binası için arsa tahsis ettiği yönündeki iddialar üzerine, "Bir yolsuzluğumuz varsa soruşturma başlatsınlar" dedi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mütevelli heyetinde Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yer aldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) yurt binası için 7 bin 921 metrekarelik arsa tahsis ettiği yönündeki iddialara cevap verdi. Belediye Başkanı Fakıbaba, yapılan haberlerin maksatlı olduğunu belirterek, arsa tahsisisin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak, biri cemaatin olmak üzere Şanlıurfa’da bulunan toplam 6 vakfa arsa tahsis edildiğini kaydetti. 10 yıllık görev süresince hesap veremeyeceği hiçbir iş yapmadığını belirten Fakıbaba, son dönemlerde kendisi gibi Başbakan Erdoğan’ı da sevmeyen kesimlerin türediği ifade etti. Vakıf üzerinden Başbakan Erdoğan ve kendisinin yıpratılmak istendiğini savunan Fakıbaba, “Bu kadar basit, vicdansızca bir konuyu araştırmadan gazeteler böyle manşet atıyorsa gerçekten Allah Başbakan’a yardım etsin. Yapmış olduğumuz işe bakarsanız 5393 sayılı kanunun 15. maddesini uygulamışız. Bu madde belediye meclisinden onay alınarak uygulanmıştır. Belediye meclisi 10 yıl içerisinde sadece TÜRGEV’e mi verdik? Bu zamana kadar verdiğimiz diğer yerler sorulmadı da neden TÜRGEV soruldu? Sayın Başbakan’ı TÜRGEV üzerinden vurmak bu kadar kolay mı? Ben kimsenin bekçiliğini yapmıyorum ama haksızlık olduğu zaman, zulüm olduğu zaman bir başkan olarak değil bir vatandaş olarak bunların karşısında durmak görevimizdir. 2004’ten beri biz, Türkiye Eğitim ve Kültür Derneği’ne 3 bin metrekare, Şanlıurfa Bahar Kültür ve Eğitim Derneği’ne 4 bin metrekare, Sema Basın Yayın Eğitim Derneği’ne 4 bin metrekare, Eyyubiye Fakir Öğrenciler Derneği’ne 2 bin metrekare, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne (TEGEV) 7 bin 600 metrekare, TÜRGEV Vakfı’na 7 bin 921 metrekare, Hilton Oteli’ne 5084 sayılı yatırımın teşvik kanun kapsamında 8 bin 600 metrekare yer tahsisi yaptık. Dikkat ederseniz cemaate de yer vermişiz, TÜRGEV’e de vermişiz” dedi.
Dernek kurup millete hizmet etmenin suç olmadığını belirten Fakıbaba, “Yer tahsis ettiğimiz birçok dernek, şimdi öğrenci yetiştiriyor. Özellikle kız öğrenciler Urfa’ya geldiğinde, bir Urfalı olarak o kız öğrencilerin ne kadar zorluk çektiklerini hepimiz biliyoruz. Belediye başkanının görevi sadece yol, kaldırım mı yapmaktır? Bu tür sosyal görevleri yok mu? Vakıflara yer vermişsek bu Urfalıların yararına mı yoksa zararına mı olmuştur? Bunu soruyorum hele bunun arkasında da Başbakan’ı da karalıyorsak, bu kabul edilmeyecek bir durum. Başbakan’ı seversiniz sevmezsiniz ama Başbakan hepimizin Başbakanı. Buradaki temel amaç TÜRGEV üzerinden AK Parti’ye çamur atmak, Başbakan’ı vurmak. Biz iş adamlarının, vakıfların, yatırım yapmak isteyen herkesin hep yanında olduk; bundan sonra da yanında olacağız” diye konuştu.

İDDİALAR DOĞRUYU YANSITMIYOR
Kendisiyle ilgili Dergah Vakfı’na Direkli’de 20 dönümlük sosyal alanı verdiği yönündeki iddiaların da doğruyu yansıtmadığını söyleyen Fakıbaba, şöyle devam etti:
“Burası Türkiye, kafana göre başlık atacaksın ve neymiş Fakıbaba peşkeş çekmiş diyeceksin. Bir taraftan diğeri de yorum yapıyor; ‘Fakıbaba’nın açıklarını Başbakan kapatıyormuş.’ Ben bu başlığı atana da söyledim; eğer sen de yürek varsa savcılık burada, git oraya beni şikayet et. Bir yolsuzluğumuz varsa soruşturma başlatsınlar. Öyle yalanla, iftirayla, karalamayla olmayacak iş. Eğer vakıfları kurmak günahsa, suçsa kapatsınlar. Bu olay AK Parti’ye direkt çamur atmak oluyor. Benimle ilgili yasal olmayan bir şey düşünülüyorsa, başsavcılığa gitmeyen namerttir.”
Fakıbaba, hakkında yansıyan haberlerle ilgili hukuki bir başvurusu olmayacağını da sözlerine eklerken, bu tür haberleri yapanları Allah’a havale ettiğini söyledi.
(İHA)