BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanı'ndan İsrail açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile İsrail arasında yürütülen görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile İsrail arasında yürütülen görüşmelere ilişkin, "Tabii ki görüşmeler olacak, devam etmelidir. Bizim şartlarımızdan bir tanesi yerine geldi. Diğer iki şartın yerine gelmesi için uzmanlar düzeyinde bu tür görüşmeler oluyor" dedi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısı nedeniyle New York'ta bulunan Çavuşoğlu, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla, İsviçre'de yürütülen görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Bakan Çavuşoğlu, taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğünü söylerken Türkiye'nin bugüne kadar Mavi Marmara konusundaki şartlarının bir tanesinin yerine getirildiğini ifade etti. Diğer iki şartın yerine gelmesi için uzmanlar seviyesinde görüşmelerin devam ettiğini de anlatan Çavuşoğlu, bu konuda henüz somut bir adım atılmadığını söyledi.

TÜRKİYE'NİN ŞARTI ESED'İN GİTMESİ

Türkiye'nin Suriye'de yaşananlara ilişkin çeşitli platformlarda uzun süredir görüşlerini açıkladığını söyleyen Çavuşoğlu, meşru bir hükümet için öncelikle Esad'ın gitmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin bu konudaki pozisyonunun net olduğunu, bunun sulandırılmaması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, bölgedeki muhalefetin de aldığı kararları va attığı adımların iyi değerlendirilmesi gerektiğini; aksi takdirde kalıcı barışın olamayacağını ileri sürdü.

"ATEŞKES ÖNEMLİ"

Uzlaşı sonrası sürecin çok iyi işletilmesinin, tüm Suriye'de ateşkesin sağlanmasının önemine işaret eden Çavuşoğlu, muhalefetin ekibini oluşturmaya başladığını, rejimin de kendi ekibini oluşturması gerektiğini belirtti.

Rejimin Cenevre'ye gönderdiği gibi bir ekip göndermemesini isteyen Çavuşoğlu, müzakere sürecinin başarıya ulaşabilmesi için rejimin de gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.