BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Dinsiz ahlak olur mu?

Ulusal Risale-i Nur Kongresi, dün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Abone ol

Risale-i Nur Enstitüsü ve Yeni Asya gazetesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Ulusal Risale-i Nur Kongresi, dün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. 40'a yakın şehirden otobüslerle 5 bini aşkın katılımcı kongreye geldi. Katılımcılar, mescide dönüştürülen Boğaziçi C Salonu'nda namazlarını kıldılar.
Kongrenin ev sahipliğini üstlenen Yeni Asya gazetesi'nin sahibi Mehmet Kutlular, Said-i Nursi'nin anılarından yola çıkarak üstü örtülü ifadelerle Atatürk dönemini eleştirdi ve Ankara'da kurulan 1. ve 2. Meclis döneminde ilerleme adına mukaddes değerlerin tahrip edildiğini öne sürdü.

'Ahlakı kaybettik'
28 Şubat dönemini de eleştiren Kutlular, üniversitelerin kapılarının imam hatiplilere kapatıldığını öne sürerek, şöyle konuştu: "Niye? İrticai kadrolaşma oluyormuş. Neden? Dindar hâkim, savcı, doktor istemedikleri için. Bu toplum, gelecek nesillerine dinini öğretemiyorsa, dinden gelen ahlakı da öğretemiyordur. Bunu şimdi yaşıyoruz. Güveni kaybettik, ahlakı kaybettik."
Kongrenin sonunda hazırlanan bir sonuç bildirgesinde de, okullar ve hapishanelerde iman ve ahlak dersi verilmesi istendi.

Haber: Serhat Oğuz
Kaynak: www.milliyet.com.tr