BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Emekli paşalar MHPye

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Konya İl Teşkilatı’nda emekli paşalara seslendi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Konya İl Teşkilatı’nın 100’üncü Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen 6’ncı Olağan Genel Kurulu’na katılıp konuşma yaptı.

’Başbakan Bahçeli’ sloganları arasında konuşmasına başlayan Devlet Bahçeli, Türkiye’de herkesin gerçekleri görüp olayları iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

Milliyetçi hareket varken vatansever güçbirliğine, Kuvayi Milliye örgütlenmesine ihtiyaç var mı? Milli mücadelenin ruhu milliyetçi harekettir. Bu ruhu en iyi milliyetçiler bilir. Konya’dan emekli paşalara sesleniyorum; Ey emekli paşalar, sağda solda kendinize kapı aramayın. Gelin ve MHP’ye katılın. MHP’nin kapısı size açık.

AKP ETNİK AYRIMCI

AKP’nin iktidara geldiği 3.5 yıldan bu yana etnik ayrımcılık yaptığını iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti: Erdoğan açıklamalarıyla etnik bir tartışma yaratarak bölücü örgütün iştahını kabartmıştır. Türkiye’de 36 mozaik etnik unsurun olduğunu belirterek tarihi bir hatanın başlamasına vesile olmuştur. Kendisinin Gürcü, eşi hanımefendinin ise Arap olduğunu söyleyerek aklınca bu etnik mozaiğe örnek vermiştir. Sayın Başbakan, siz Gürcü eşiniz Arap, peki biz ABD’de okuyan ve oraya yerleşen oğlunuz Necmettin Bilal efendi Türkiye’ye geldiğinde ona ne diyeceğiz?