BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,92
HABER /  GÜNCEL

Dink suikastinin şok kaydı (video)

Hrant Dink'in öldürülmesinden birbuçuk yıl sonra ortaya çıkan bu video kaydı olay oldu. Kayıtta hem O.S hem de Dink var.

Abone ol Hrant Dink’in suikaste uğradığı gün bir banka şubesinin güvenlik kamerasına takılan kendisinin ve katilinin görüntüleri suikastin son iki saatine ışık tutuyor

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmeden önceki son iki saatinin kamera kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda Dink’in katili O.S.’nin cinayeti işledikten sonra kafasındaki bereyi çıkararak kaçtığı görülüyor.

Kamera kayıtlarına ilişkin haber dün akşam Show TV Ana Haber’de Rıdvan Bıyık imzası ile yayınlandı. Kamera kayıtlarında çevrede dolaşırken de görülen O.S’nin Agos Gazetesi’ni gözetlemesi de dikkat çekiyor. Bu arada iki kez bankaya giden Dink’i ilkinde öldüremeyen O.S. beklemeyi tercih ediyor.

Saat 14.53’ü gösterdiğinde Dink tekrar bankaya giriyor. Veznede bir görevli ile bir kaç dakika konuşan Dink, saatler 14:58’i gösterdiğinde bankadan çıkıyor. Saat 14.59’da ise cinayet gerçekleşiyor. Etraftakiler panik halinde sağa sola kaçışırken, olay yerinden beresini çıkartarak kaçan O.S.’de kameraya tekrar yakalanıyor.

İŞTE O KAYIT