BIST 10.177
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.440,88
HABER /  POLİTİKA

CHPyi yakacak belge!

Kanaltürk'e aktarılan 3,5 milyon doların sırrı bir belgeyle çözülüyor. Bu belge CHP'yi yakacak gibi görülüyor. Bakın neler taahhüt edilmiş?

Abone ol

CHP'den Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu dönemde Kanaltürk televizyonuna aktarılan 3.5 milyon doların sırrı çözüldü. CHP, 3.5 milyon dolar karşılığında Kanaltürk'ün yüzde 40'na rehin koyup, yönetici atamış. Hangi şarkıcının hangi programa çıkacağına bile karar vermiş.

KANALTÜRK CHP'YE REHİN EDİLMİŞ

Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, CHP'nin '13 bölümlük Atatürk'ün Kurduğu Partinin Öyküsü Belgeseli' karşılığı olarak ödediğini açıkladığı 3,5 milyon doların aslında Kanaltürk'ün CHP'ye rehin edilmesi karşılığında verildiğinin iddia ediyor.

Ortaya çıkan rehin belgesi  ve prodüksiyon sözleşmesi uyarınca Kanaltürk'ün CHP dışında tüm siyasi parti ve kişilerle iş yapması yasaklanıyor ve parti  spordan müziğe kadar tüm yayınlarda söz hakkı elde ediyor. CHP'nin göstereceği bir isim İcra Kurulu üyesi oluyor. Kanaltürk hissesinin yüzde 40'ını da CHP'ye rehin ediyor. Kanaltürk yönetimi de bu sözleşmede, CHP görüş ve programına uygun davranmayı taahhüt ediyor.

REHİN BELGESİ:

BU BELGEYE CHP'NİN YANITI

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, CHP'nin, Kanaltürk Televizyonu ile yaptığı sözleşmeye ilişkin soruları yanıtlarken, ''Burada yasalara aykırı hiçbir uygulama yoktur. Karşılıklı bir sözleşme yapılmış, o sözleşme çerçevesinde CHP hizmetini almış, bedelini ödemiş ve hesap kapanmıştır'' dedi.

Kanaltürk televizyonu ile CHP arasında bir prodüksiyon sözleşmesi yapıldığını belirten Özyürek, şöyle konuştu:

HİÇ BİR ZAMAN HİSSELER REHİN EDİLMEDİ

''Bu anlaşma çerçevesinde Kanaltürk üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmiş, CHP de bu hizmetin karşılığını ödemiş ve hesaplar kapatılmıştır. Orada, sözleşmeden hareketle, CHP'nin, Kanaltürk'ün yüzde 40'ına sahip olduğu iddia edilmektedir. O, sözleşmenin güvencesi olarak düşünülmüş fakat hiçbir zaman o hisse senetleri, rehin edilmemiştir.

BU BİR HİZMET SÖZLEŞMESİDİR

Yine orada, icra kurulunda CHP'yi temsilen bir kişinin görev yapacağı yazılmıştır ama böyle bir atama, böyle bir görevlendirme hiçbir zaman olmamıştır. Bu bir hizmet sözleşmesidir, prodüksiyon sözleşmesidir. Karşılıklı taraflar mükellefiyetlerini yerine getirmişler ve hesap kapanmıştır.''