BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dinamit yüklü kamyon orman yaktı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde dinamit yüklü bir kamyonun devrilmesi ile başlayan yangın ormanlık alana sıçradı.

Abone ol

Yangına 5 helikopter, bir yangın söndürme uçağı ve arazözler müdahale etti. Yangında 15 hektarlık orman alanının zarar gördüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Orhaneli yakınlarında bulunan mermer taş ocaklarına dinamit taşıyan İrfan G. yönetimindeki kamyon, Erenler köyü yakınlarında henüz bilinmeyen bir sebeple devrildi. Bu esnada traktörüyle bölgeden geçen Ali Kaygusuz durarak, kamyon şoförüne yardım etmek istedi. Tam bu esnada kamyonda bulunan dinamitler patlamaya başladı. Kaygusuz ile kamyon şoförü patlamaların etkisiyle yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla önce Orhaneli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar daha sonra Bursa’ya sevk edildi.

Kamyondaki dinamitlerin patlamasıyla yangın çıktı. Ormanlık alana sıçrayan yangın kısa sürede büyüdü. Bursa merkez ve çevre ilçelerden çok sayıda yangın söndürme aracı bölgeye sevk edildi. 5 yangın helikopteri ile bir yangın söndürme uçağı da orman yangınına müdahale etti. Alevlerin yakında bulunan petrol istasyonuna sıçramaması için yoğun çaba gösterildi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Erenler köyündeki yangının, bölgenin yoğun orman yapısı nedeniyle çok tehlikeli bir yerde meydana geldiğini söyledi. 10-15 hektar ormanlık alanda etkili olan yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini bildiren Coşkun, yangının kısmen kontrol altına alındığını açıkladı.