BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.397,55
HABER /  GÜNCEL

Dileklerini yazıp suya attılar

Hıdırellez kutlamaları kapsamında Karınca Deresi kıyısında toplanan binlerce kişi, dileklerini yazdıkları kağıtları ve topladıkları 41 çakıl taşını suya attı.

Abone ol

Burhaniye ilçesinde Hıdırellez kutlamaları kapsamında Karınca Deresi kıyısında toplanan vatandaşlar, dileklerini yazdıkları kağıtları ve topladıkları 41 çakıl taşını suya attı.

Edremit Körfezi'nde binlerce kişi Hıdırellez kutlaması için Karınca Deresi kenarına akın etti.

Akşam üzeri dere kenarında toplanmaya başlayan, çoğunluğu kadınlardan oluşan vatandaşlar, çevresindekilerle konuşmadan mum yakıp dua etti, tuttukları dilekleri taş ve odun parçaları ile dere kenarına çizdiler.

Karınca Deresi kenarında dileklerini yazdıkları kağıtları ve topladıkları 41 taşı dereye atan vatandaşların taş, odun ve bez parçalarıyla "beşik, bebek, gelinlik, ev ve araba" çizmeleri dikkati çekti.

Ayvalık'ın Cunda Adası'ndan dua edip dilek tutmak için gelen İlknur Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki yıllarda Ayvalık'ın Cunda Adası'nda Hıdırellez'i kutladıklarını belirterek, "Burhaniye'deki kutlamaların farklı olduğunu duyduk. Merak edip buraya geldik ve gördük ki buradaki kutlamalar daha renkli ve kalabalık oluyor" diye konuştu.

Emine Erdoğan da taşlardan ev yaptıklarını, dua ettiklerini, nohut ekmeği yediklerini anlattı