BIST 10.316
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.452,79
HABER /  DÜNYA

77 yaşındaki pilot hayatını kaybetti

ABD California'da “Solano Üzerinde Gök Gürültüsü” adlı gösteri uçuşuna katılan uçak düştü, kazada 77 yaşındaki pilot hayatını kaybetti.

Abone ol

ABD'nin California eyaleti Fairfield kentinde düzenlenen bir havacılık etkinliğinde gösteri uçuşu yapan uçak düştü.

“Solano Üzerinde Gök Gürültüsü” adlı etkinlik sırasında İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılan 1944 model çift kanatlı Stearman tipi uçağın düşmesi sonucu, uçağın 77 yaşındaki pilotu Edward Andreini hayatını kaybetti.

Andreini, Travis Hava Üssü’nde, 100 bin kadar seyircinin izlediği gösteride, kendisine ait uçağıyla “kurdela kesme” manevrasını yapmaya çalışırken yere çakıldı.

Kazadan sonra yayımlanan video görüntülerde, ters dönmüş vaziyette alçalan uçağın, yerden biraz yüksekte bulunan kurdelayı, üstüne iliştirilmiş bir bıçakla kesmeye çalışırken piste çarparak sürüklendiği ve alevler içinde kaldığı görüldü.

Gösterinin fotoğraflarını çekmek amacıyla kaza bölgesinde bulunan Roger Bockrath adlı emekli bir foto muhabiri, The Sacramento Bee gazetesine yaptığı açıklamada, aralıklı olarak şiddetlenen rüzgarda uçuşunu yapan Andreini’nin iki kez sözkonusu manevrayı yapmaktan son anda vazgeçtiğini belirtti.

Andreini’nin aynı manevrayı üçüncü kez yapmaya çalıştığı sırada yere çok fazla yaklaşarak piste çarptığını anlatan Bockrath, uçağın açık alanda 155 metre kadar sürüklendikten sonra durduğunu kaydetti. Uçağın çarpışmada alev almasına karşın parçalanmadığına, sadece ters dönmüş bir şekilde yerde kaldığına işaret eden Bockrath, yangına 2,5 dakika kadar sonra müdahale edildiğinde artık tamamen alevler içinde kalmış olan uçağın, ısı nedeniyle içe doğru çöktüğünü belirtti.

Kazada hayatını kaybeden pilotun internet sayfasında, 16 yaşından beri pilotluk yapan Edward Andreini’nin onlarca yıldan beri uçakla yaptığı akrobatik hareketlerle seyircileri büyüleyen son derece deneyimli bir pilot olduğu belirtildi.