BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.497,18
HABER /  DÜNYA

DİKKAT RADAR ENSENİZDE

Yol kenarında park halindeki radar aracını görmeyince hız yapan sürücüler gezici radarlara yakalanıyor. Gece ve gündüz yapılan “gezici radar...

Abone ol

Yol kenarında park halindeki radar aracını görmeyince hız yapan sürücüler gezici radarlara yakalanıyor. Gece ve gündüz yapılan “gezici radar" uygulamasında hız sınırını aşan sürücüler telsizle polis kontrol noktasına bildiriliyor ve durdurulan sürücüye ceza kesiliyor.
Bursa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücülerin yol kenarında park halinde olan radar aracını görmeyince hız yapmasının önüne geçecek bir uygulama başlattı. Gece ve gündüz yollarda radar devriyesi yapan sivil polis aracı, kara yolu ve otoban için belirlenen hız sınırlarını aşan sürücüleri kayıt altına alıyor. Arkasından gelen radar aracını fark edemeyen sürücü ise, kendisini ilerde durduran polis ekiplerinin “Radara girdiniz” sözünü duyunca şok oluyor. Kendisini takip eden radardan habersiz olan ve hız sınırını ihlal eden sürücülere para cezası kesiliyor.
Radar uygulamasının yapılamadığı otobanlarda özellikle gezici radar kontrolü yaptıklarını söyleyen Bursa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Komiser Erkan Özuğur, trafik polisleriyle sürücüler arasında kontrollerin sıklığı açısından yakınmalar yaşandığını, ancak uygulamaların sürücülerin güvenliği için yapıldığını belirtti. Daha önce otoyolda radar kontrolü yapılmadığını hatırlatan Özuğur, “Şimdi seyir halindeyken radar uygulaması yapıyoruz. 24 saat boyunca radar ekipleri çalışıyor. Günde 14 saat radar kontrolü yapıyoruz. Gündüz 8, akşam 6 saat radar uygulaması var. 7 saat seyir halinde iken radar uygulamamız var” dedi.
Sadece otoban değil, karayolunda sabit radar kontrolünün olmadığı yerlerde de gezici radar uygulaması yaptıklarına dikkat çeken Özuğur, radarın aynı istikamette gelen ve hız sınırını aşan sürücüleri tespit ettiğini söyledi.
Yol kenarında radar aracını görmeyen ve kara yolunda hız sınırını aşan sürücüler bu radarla tespit ediliyor ve telsizle polis kontrol noktasına bildiriliyor.