BIST 10.261
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.396,55
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Fırtına ve yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Türkiye'nin batı bölgelerinde fırtına, cuma günü kuzeybatı kesimlerde ise yağış beklendiğini bildirdi

Abone ol

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, ülke genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesine neden olduğu belirtildi.

Açıklamada, yarın öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Kütahya, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeybatı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiği kaydedildi.

CUMA GÜNÜ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

Cuma günü de Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışa neden olması beklenirken, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kısa süreli ve yerel yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yarın ülke genelinde artışını sürdüreceği vurgulanırken, sıcaklıkların cuma günü batı bölgelerde 5 ila 8 derece azalması bekleniyor.

Açıklamada, yarın batı bölgelerde, cuma günü iç bölgelerin doğusunda beklenen kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile cuma günü özellikle kuzeybatı kesimlerde beklenen gökgürültülü sağanak yağış geçişlerine karşı da uyarıda bulunuldu.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli zamanla batı bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat), gece saatlerinden sonra Ege kıyılarında kuvvetli (40-60km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık zamanla batısı parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar gece saatlerinden sonra kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Genellikle az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin parçalı çok bulutlu ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Ağrı, Bingöl ve Muş çevrelerinin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.