BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  MEDYA

Digiturk’ün yeni sahibi belli oldu!

TMSF’nin kontrolünde bulunan Digiturk’ün yüzde 53 hissesinin Katarlı Şeyh Al-Khalifa’ya 820 milyon dolara satılacağı öne sürüldü.

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kontrolündeki Digiturk’ün Katarlı Şeyh Al- Khalifa’ya 820 milyon dolara satıldığı belirtilirken, Fon ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kaynakları, satışın henüz gerçekleşmediğini, Katar ile görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Digiturk’ün satış işlemlerinin Katar Emiri Şeyh Temim’in Ankara ziyareti ile hızlanması beklenirken, dikkatler bir kez daha Digiturk’e çevrildi. Katar’la birlikte yerli ve yabancı bazı yatırımcıların da yakın markaja aldığı Digiturk’ün abone sayısı, 3.3 milyon düzeyinde bulunuyor. BTK verilerine göre Türkiye’deki uydu platform hizmetlerinin toplam yıllık geliri (2014 ikinci çeyrek) 332.8 milyon TL. Bunun büyük bölümünü Digiturk alıyor.

10 GÜNE KADAR NETLEŞECEK

Türkiye’nin en büyük dijital yayın platformu olarak öne çıkan Digiturk’ün yüzde 47’sini ABD’li Providence Fon kontrol ediyor. Kalan yüzde 53’lük Çukurova Grubu adına hisseler ise TMSF kontrolünde bulunuyor. TMSF’nin, yönetimine el koyduğu günden bu yana yerli ve yabancı çok sayıda talibi olan Digiturk’ün, Katarlılara satışına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin, Katarlı Şeyh Al-Khalifa’ya 820 milyon dolara satıldığı bir süre önce gündeme geldi. TMSF ve BTK kaynakları, Habertürk’ün sorusu üzerine, “Satışa ilişkin görüşmeler devam ediyor” demekle yetindi. Kaynaklar, 10 güne kadar sürecin netleşeceği mesajını verdi.

TMSF: KATARLILARLA GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) yapılan açıklamada, Digiturk’ün satışına ilişkin görüşmeleri, şirketin mevcut ortaklarının yürüttüğü, Fon’un ise Çukurova Grubu’ndan olan alacaklarına istinaden bu görüşmelere nezaret ettiği belirtildi. Bu kapsamda, Katarlı grupla satış konusunda yürütülen görüşmeler sürmesine rağmen henüz bir anlaşmaya varılmadığını kaydeden Fon kaynakları, söz konusu payların satışıyla ilgili anlaşmanın sağlanması durumunda, konunun en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

ERDOĞAN’IN KONUĞU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuğu olan Katar Emiri Şeyh Temim'in ziyareti sırasında Digiturk'ün de gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

SEKTÖRÜN GELİRİ 332 MİLYON TL

BTK’nın bu yılın ikinci çeyrek verilerine göre futbolda Süper Lig yayın haklarına da sahip olan Digiturk’ün abone sayısı ve sektörün gelir rakamları şöyle:

-Abone sayısı yurtiçinde 3 milyon 19 bin, yurtdışında 296.5 bin.

-Toplam abone sayısı 3 milyon 316 bin.

-Ödemeli TV abone sayısı 2.9 milyon.

-Digiturk, abone sayısını her 3 aylık dönemde yüzde 5 artırıyor.

-Digiturk’ün en yakın rakibi D-Smart’ın abone sayısı 1 milyon 744 bin dolayında seyrediyor.

-Uydu platform hizmetleri sektöründeki gelirler yurtiçinde 332 milyon 119 bin TL olurken, yurtdışıyla birlikte toplam 332 milyon 805 bin TL’yi aşıyor. Bunun büyük bölümünü Digiturk alıyor.