BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C, Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesini üstlendi

İstanbul'da dün Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesini DHKP-C üstlendi.

Abone ol

İstanbul'da dün Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesini DHKP-C üstlendi.

DHKP-C adına yapıldığı söylenen açıklama halkınsesitv.com adresinde yayınlandı.

Açıklamada, DHKP-C'lilerin Örnektepe'de iki seçim bürosu ile Talatpaşa'da bulunan üç katlı AKP Seçim Koordinasyon Bürosu'nu ateşe verdikleri, akrep aracını taradıkları de belirtildi.

DHKP-C adına yapıldığı söylenen açıklamada, AKP'lilerin 'silahlı saldırısı'na silahla karşılık verildiği öne sürüldü ve çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü, iki kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Aile: Kalabalıktan tanımadığımız kişiler ateş etti

Ölen gencin babası olayın meydana geldiği yerde akşam 6'dan itibaren ışıkların söndürülmüş olduğunu söylerken, Burak Can Karamanoğlu'nun akrabası Dursun Eker, "Karşıt grup yok, çatışma yok. Bir tarafta değnek var, bir tarafta sopa var, diğer tarafta sopa var, öyle bir şey yok. Tamamen kalabalığın içerisinden tanımadığımız şahısların ateş açması sonucu bizim bir gencimiz vefat etti. Başka vefatlar olmasın, başka canlar yanmasın. Biz taşkınlık çıkmaması için cenazeyi burada değil memleketimizde toprağa vereceğiz. Biz millete sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Lütfen herkes sakin olsun” dedi.

Olayın bir tarafının "ülkücüler" olduğu yolunda dile getirilen ilk iddialar ile ilgili olarak ise İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı bir açıklama yaptı.

Istanbululkuocaklari.org sitesinde yayımlanan Ahmet Yiğit Yıldırım imzalı açıklamada olaya ülkücülerin değil, ''Kasımpaşa1453'' adlı AKP etkisi altında bir grubun taraf olduğu iddiası dile getirildi.

Açıklamada, "Söz konusu olaylarda Ülkü Ocakları ve onun herhangi bir mensubu kesinlikle yer almamıştır. Olayda vefat eden merhum Burak Can Kahramanoğlu’nun eylemcilerle çatışan, AKP’nin hegemonyası altındaki “Kasımpaşa 1453” grubunun bir mensubu olduğu bilinmektedir" denildi.

Başbakan: Ey MHP...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise seçim kampanyasını sürdürdüğü Mersin'de konuşurken MHP'yi hedef aldı.

MHP'yi "DHKP-C ile" ve "Geziciler ile" işbirliği yapmakla suçlayan Erdoğan, "Ey Mersin, ey Türkiye kimin kiminle iş tuttuğuna çok dikkat edin. Ey MHP senin bu Gezicilerle ne işin var? Nasıl yan yana durabiliyorsun? Marjinal örgütlerle, polise askere kurşun sıkan o terör örgütleriyle sen nasıl ittifak yapıyorsun? Ankara’da bayrağımızı yakanlarla, İstanbul’da başörtüsüne saldıranlarla nasıl işbirliği yapabiliyorsun?'' dedi.

Erdoğan, "MHP’li kardeşlerime sesleniyorum, yılların MHP’sinin DHKP-C gibi bir örgütle aynı safa yer alması senin kanına dokunmuyor mu? Türkiye düşmanlarıyla kol kola girmek avukatlık yapmak sana mı düştü ey MHP?" diye konuştu.