BIST 10.102
DOLAR 32,45
EURO 34,89
ALTIN 2.405,40
HABER /  SPOR

Devre arasında riskli karar

Chelsea'yi deviren Zico, devre arasında futbolcularına neler söyledi? Galibiyeti getiren risk neydi? Zico anlattı;

Abone ol İNTERNETHABER

Chelsea karşısında sahada iki ayrı Fenerbahçe vardı. Birinci yarıdaki Fenerbahçe, şok olmuş donmuştu. İkinci yarıda ise başbaşka bir Fener çıktı ortaya... Devre arasında ne olmuştu?

Zico maçtan sonra sıcağı sıcağına bu soruya yanıt verdi. Devre arasında aldıkları riski şöyle anlattı;

"Maçta özellikle ilk yarıda oyuncularımız hapis gibiydiler. Bu da bizim hareketsiz duruşumuzdan kaynaklanıyordu. Devre arasında biraz daha risk almamız gerektiğini söyledik. Durduğumuz taktirde bir şey yapamıyorduk. Top için biraz daha kavga etmekti yapmamız gereken, daha fazla hareket etmemiz ve risk almamıştı. Biz de bunu yaptık ve galibiyeti aldık."

DEİVİD'İN KENDİ KALESİNE ATTIĞI GOL

Fenerbahçe'de artık kendi kalesine gol atmak adet haline geldi. Şampiyonlar Ligi yolunda atılan bu goller Zico'ya hatırlatılınca Brezilyalı hoca şu yanıtı verdi;

Bugünkü golde özellikle herhangi bir futbolcu olsa da ayağını uzatsa olurdu. Bundan önceki maçlardaki gollerden farklıydı. Deivid o pozisyondan sonra, maçı ben alayım dedi, attığı gol ile galibiyeti getirdi. Önemli olan başı öne eğmemek ve galibiyeti almaktı. Kendi kalemize attığımız gollere karşı önlem alacağız. Bu hataları bir daha yapmayacağız.

Bu tarz maçlarda ufak hatalar yapılamayacağını belirten Zico, "Yaparsanız rakip sizi cezalandırır. Rakip de bizi cezalandırdı" diye konuştu.

Volkan'ın harika kurtarışlar yaptığını belirten Zico, Kazım ve Maldonado ile Semih'in performanslarından da çok memnundu. Zico, "Bunlar güzel örnekler. Bir teknik direktör için önemli olan yedek kulübesine bakınca oyunu çevirecek futbolcular görmektir" dedi.

RÖVANŞTA NE OLUR?

Zico, İngiltere'deki maç için de çok umutlu konuştu. Rövanşta Chelsea'yi yenmemek için bir neden olmadığını belirtip, "Üç skordan ikisi bizim lehimize. İkinci yarıdaki oyunumuzu gösterirsek İngiltere'den de olumlu bir skorla çıkacağımıza inanıyorum. Chelsea kendi sahasında da yenilgi, malubiyet almış bir takım..." dedi.