BIST 10.163
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.404,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'yi ayakta alkışlatan bomba sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili mesajını sert sözlerle eleştiren MHP lideri 'İstanbul'da hepimiz Ermeniyiz demek haktır da Erivan'da hepimiz Türküz demek niçin imkansız ve hayal ötesidir' dedi. Bahçeli'nin bu sözleri partililer tarafından ayakta alkışlandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından önemli satırbaşları:

Başbakan dağ kadrosunun güçlenmesine çanak tutmuş, el altından destek vermiştir. Devlet zaafa düşürülmüştür. PKK vergi adı altında haraç toplanmakta, baskın yapmakta, kimlik kontrolü yapmakta.

Ülke güvenliği için zorunlu olan kalekol ve karakol inşaatları ablukaya alınmaktadır. Bunların sonuncusu Tunceli'de gerçekleşmiştir.

Bir grup ayak takımı devletin en büyük tasarrufuna karşı ayaklanma çıkarmıştır. Lice'de 9 Mehmetçik yaralanmıştır. İki uzman çavuşumuzu namertçe kaçırmıştır. Karakol inşaatı durmadan rehinleri serbest bırakmayacaklarını söylüyorlar.

PKK her çirkefliği yapmaktadır. Ancak buna karşı çıkacak hükümetten bir iz dahi bile yoktur. Paralel ezberleriyle siyasi silahşörlüğe soyunan diğer hükümet üyeleri neyle meşguldür.

Doğu ve Güneydoğu'da milli güvenliğimiz tehdit edilmesine karşı Başbakan ne tepki göstermiştir? Milli güvenlik deyince akıllara dini yapılanmalar mı geliyor? 

'BAŞBAKAN'IN PKK'YA VERDİĞİ SÖZLER VARDIR'

Başbakan PKK'nın gizli militanı olarak hareket etmektedir. Terör faaliyetleri hükümet eliyle saklanmaya uğraşılmaktadır. Başbakan terör sorunun ötelemeye çalışmaktadır.

Başbakan'ın PKK'ya verdiği sözler vardır. Başbakan'ın önceliğinde milli güvenlik hedefi yoktur. Bu zihniyet için PKK'nın tatmin edilip ödüllendirilmesi asıl amaçtır. Türkiye etap etap bölünmenin dibine çekilmektedir.

BDP-HDP BİRLEŞMESİ

AKP'nin yıkım ortağı BDP, üstüne düşeni harfiyen yerine getirmek için her şeyi yapmaktadır. İsimden isme sürekli değişen, silahların gölgesine sığınan BDP yeniden deri değişti. Şimdi HDP olmuşlardır.

Haziran'da ise Demokratik Bölgeler Partisi olarak yeniden faaliyet gösterecektir. Kürdistan'ın kurulması için hızla çalışmaktadır. 4 parçalı Kürdistan dayatılmaktadır. Erdoğan ihaneti olağan göstermek için canını dişine takmıştır. Kürdistan adını kullanan bölücü bir parti kurulmasına izin verilmiştir.

'KEPAZELİK VE İHANETTİR' 

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi kurulmuş, ve İçişleri bakanlığınca onaylanmıştır. Bu partiye onay verilmesi kepazelik ve ihanettir. Bunlar milli güvenliğe tehdit değil midir?

Sen ve yandaşların üniter bir devletten başka bir yapı çıkarmayı kolay mı zannediyorsun?

Bu yaşananlara Türk milliyetçilerinin sessiz kalacağını mı sanıyorsun?

Biz bu ülkeyi pazardan almadık, sokakta bulmadık!

MHP KORUMAYA YEMİNLİDİR

Kürdistan hayali kuranlar unutmayın! MHP hesaplarınızı boşa çıkarmaya mutedirdir. Türk vatanından kanlı niyete bir tek çakıl tanesi verilmez. Başbakan Erdoğan zokayı yukup, teroristlerin havarisi kesilse de milliyetçiler kardeşlik hukukunu korumaya yeminlidir.

MISIR'DAKİ İDAM KARARLARI

683 kişi hakkında yeni bir idam kararı verilmiştir. Mısır halkı bu adaletsizliği hak etmemektedir. Bu mahkeme hükümlerinin Mısır'a hasar vereceği açıktır.

ERDOĞAN ELEŞTİRİSİ

Bu şahsiyet için önemli olan başkalarını memnun etmektir. Ermeni mesajı bunun en açık delilidir. Tarihi yaşanmış, bitmiş hadiseler yekün olarak görmek eksik bir bakış açısıdır. Tarih geleceğe ışık tutmaktadır. Geçmişine yabancı kalmış milletelerinin kimliklerini canlı tutmaları mümkün değildir.

Soykırım çetelesi tutmak hakikati değiştiremez. Yaşananları kağıt üstünde uydurma kalabalıklar önünde çarpıtmak mümkünse de tarih hükmünü vermiştir. İster beğenelim ister beğenmeyelim. Tarihi silmek bir toplumun yok oluşu demektir. En büyük güç kaynağı milli cevherlerdir.

AYAKTA ALKIŞLANAN ÇIKIŞ

Soykırım tezlerini silah gibi kullanan, aleyhimize lobi çalışması yapan hangi Ermeni'nin Müslüman Türk milletinin yaşadığı acıları paylaştıkları görülmüş müdür? İstanbul'da hepimiz Ermeniyiz demek haktır da Erivan'da hepimiz Türküz demek niçin imkansız ve hayal ötesidir.



Sıra çağdaş PKK'ya gelince anlayışlı olan Başbakan konu Türk milleti olunca niçin ayak parmaklarına basarak yürümektedir. Empatiyi sadece Türk milleti mi yapacak? Erdoğan yaşanan hadiselerin hepimizin ortak acısı olduğuna değinmiştir. Türk milleti acılara nasıl göz yumsun bilen varsa söylesin 1. Dünya savaşı esnasında düşmanla işbirliği yapıp arkamızdan hançerleyen düşmanlarımıza 99 yıl sonra ne iyi yaptınız demesi bekleniyorsa, Başbakan ve yandaşları çok bekleyecektir. 

'TÜRK BAYRAĞINI YAKAN ŞEREFSİZLER...'

Başbakan mesajında ayrıca anlaşmazlıklara rağmen uzlaşı yollarını değerlendirmeyi denemiştir. Hayrete kapılmamak elde değildir. Sayın Başbakan sen git önce önüne konulan metni iyice oku, hatta yanında gezdir. Başbakan kendini aklama sizsiliğine soyunmuştur.  Erivan'da Türk bayrağını yakan şerefsizler Erdoğan'ı selamlamıştır. AKP'nin mantığı şudur; yanan nasılsa bir bez parçasıdır önemsizdir. PKK'ya jest yapan Başbakan Erdoğan soykırım çetesine zeytindalı uzatmıştır. İnsanın cahil olması doğaldır ama, hain olması kabullenebilir bir şey değildir. 

Başbakan'a tavsiye ediyorum şimdiki Ermenistan Cumhurbaşkanını Van'da kucakla. İki göz iki çeşme ağla, nasılsa benzerini Diyarbakır'da yapmıştın. 

Başbakan Türki tarihini lekelemekten uzak durmalıdır. Türk milletini soykırımcı gibi gösterme planları dikiş tutmayacak, Başbakan Cumhurbaşkanı olamayacaktır.

HAŞİM KILIÇ'IN SÖZLERİ

Anayasa Mahkemesinin 52. kuruluş yıldönümü devlet büyüklerini buluşturmuştur. Haşim Kılıç yankıları halen süren bir konuşma yapmıştır. Sözleri Başbakan ve partisini rahatsız etmiş ve kızdırmıştır. Başbakan Erdoğan hemen Anayasa Mahkemesi Başkanı'na karalama kampanyası başlatmıştır. Aslında Sayın Kılıç'ın konuşması Başbakan'ın sözlerini çürüten cümlelerle doludur. Anayasa Mahkemesi Başkanı 'Yargıya mahalle baskısı' olduğunu söylemiştir. Başbakan mahkeme iç hukuk yolları tükenmeden karar veriyor demiş, Anayasa Mahkekemesi Başkanı 'Bu muğlak değildir' demiştir. Başbakan 'Yargıda yanlış yapanlar elbette yer değiştirecek' demiş, Anayasa Mahkemesi Başkanı 'Bu işler yer değiştirerek çözülemez' demiştir. Başbakan 'İninize gireceğiz' diyerek tehditler savurmuş, Anayasa Mahkemesi Başkanı 'Tehditlerle sorunlar çözülemez' iddiasında bulunmuştur. 

Başbakan şunu iyice anlamalıdır ki istediğini söyleyen istemediğini duymaya mecburdur. Bizim garibimize giden adaleti yok sayan bu uygulamaları neden şimdi gündeme getirmiştir. Başbakan Erdoğan niçin eski dostuna sırtını dönmüştür. AKP'li bakan ve yöneticilerin Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı veryansın etmeleri garip bir çelişkidir. Sayın Kılıç'ın 30 Temmuz 2008'deki tavrı AKP'yi uçurumdan çekip çıkarmıştır. Dün demokrasi kahramanı olduğu övünülerek söylenen sayın Kılıç, ne olmuştur da birden bire nasıl paralel yapının avukatı olarak suçlanmıştır?

'ERDOĞAN'DAN CUMHURA BAŞ OLMAZ'

Başbakan Erdoğan, sağımız solumuz belli olmaz dese de, yine terse yatan yanlış yere kapanan kendisi olacaktır. Başbakan Erdoğan'dan Cumhura baş olmaz, yolsuzluktan dolayı Çankaya Köşkü yüzü simsiyah kesilmiş bu şahsı kaldıramaz barındıramaz.  

FENERBAHÇE’YE TEBRİK

Süper Lig’i şampiyon olarak bitiren Fenerbahçe’yi, başkanını, futbolcularını ayrı ayrı kutluyorum. Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla, inanıyorum ki şampiyonluk adalete yeni bir fener yakacak, haksızlıklarla mücadelede yeni bir heyecan uyandıracaktır.