BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.501,47
HABER /  GÜNCEL

Devlet Bahçeli dinlenecek

MHP Lideri Devlet Bahçeli daha ne kadar dinlenecek? MHP eski kurmaylarından bir isimle konuşan Star Gazetesi yazarı Hadi Özışık, ilginç gelişmelerin ipuçlarını verdi...

Abone ol

Hafızalarda hala tazeliğini koruyan "Tansu Hanım biraz dinlensin!" sözünün sahibi olan Devlet Bahçeli daha ne kadar dinlenecek?

Star Gazetesi köşe yazarı Hadi Özışık'a konuşan MHP'nin eski kurmaylarından bir isim, önümüzdeki dönemde MHP'de yaşanabilecek muhtemel gelişmelerin ipuçlarını verdi:

- MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başbakanlık koltuğuna oturma fırsatını yakaladığı 18 Nisan (1999) seçimleri sonrasında Tansu Çiller için söylediği sözler, hafızalardaki tazeliğini koruyor:

-Tansu Hanım biraz dinlensin.

Rahşan Ecevit’in ülkücülere yönelik ağır ifadeleri bile Bahçeli’ye geri adım attırmamış, MHP lideri, DYP ile koalisyon yapmak yerine Bülent Ecevit’e başbakanlık koltuğunu hediye etmişti.

DSP-MHP-ANAP koalisyonunun Türkiye’ye verdiği zararın ayrıntılarını herhalde anlatmama gerek yok. Çünkü o günlerin acısını iliklerinde hisseden herkes, her şeyi dün olmuş gibi hatırlıyor!

-Nereden nereye?

MHP’nin eski bir kurmayı, partisinin bugün düştüğü durumu işte bu sözlerle ifade ediyor ve ekliyor:

-Şimdi Devlet Bey dinleniyor. Hem de aralıksız. Dinlenme süresinin ne zaman dolacağı ise belirsiz. MHP başsız bir şekilde yoluna devam ediyor. MHP’nin başı olmayınca, aşağıdakiler ‘mektupla siyaset’ yapıyor ve bizi rezil ediyorlar.

-Peki bundan sonra ne olacak?

MHP’li muhatabım, olacakları kısa ve net sözlerle özetliyor:

-Bahçeli dinlenmeye devam edecek!

-Yani?

-MHP’yi daha sağlıklı biri idare edecek yani.

-Kim?

MHP’de hala etkin olan isim, fazla ayrıntıya girmiyor, sözünü ettiği ‘sağlıklı biri’nin çok yakında herkes tarafından bilineceğini söylüyor...

Israrlı olmam yetmedi, çaresiz ‘sağlıklı biri’nin piyasaya çıkmasını bekleyeceğiz.

Yazı: Hadi Özışık
Kaynak: www.internethaber.com