BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

Deve Tabanı bitkisinin özellikleri nelerdir?

Deve tabanı (Monstera) bakımı nasıl yapılmalıdır püf noktaları nelerdir, özellikleri nelerdir? Devetabanı (Monstera) bitkisi nasıl sulanmalıdır? Peyzaj Mimarı Özlem Özdemir Taş deve tabanı (monstera) bitkisinin bakımı ve özelliklerini anlattı.

Abone ol

Bol ışıktan hoşlanan deve tabanı sıcak ortamlarda (20 -30 derece) rahat gelişme göstermektedir. Tropik bir bitki olduğundan nemli ortamları sever. Haftada bir veya iki kez yapraklarına su püskürterek yapraklar nemlendirilmelidir. Sulama yaz mevsiminde bir gün aralıklarla yapılması gerekirken kış mevsiminde bu oran iki veya üç günde bir olarak yapılmalıdır. Oda sıcaklığının durumuna göre toprak; el yardımı ile kuruluk ve nemliliğine bakılmalı ve ona göre bitkiye su verilmelidir.

Deve tabanı Bitkisinin Işık İhtiyacı Nasıl Olmalıdır?
Deve tabanı saksı çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Bolca gün ışığını sever. Hızlı büyüyebilmesi için aydınlık yerlere ihtiyaç duyar. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir.Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir. Deve tabanı saksı çiçeği az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bunun için çiçeklerinde solma ve kararma meydana gelir.