BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  GÜNCEL

Deterjan doğum günü hediyesi oldu

Aile Danışmanı ve İletişim Uzmanı Canten Kaya, karı ve kocalara mutlu evliliğe dair önemli bilgiler verdi

Abone ol

Aile Danışmanı ve İletişim Uzmanı Canten Kaya, kadınların hediye beklentilerinin erkekler tarafından anlaşılmadığını belirterek, doğum gününde eşine deterjan götüren erkekler olduğunu söyledi.

Eşler arasındaki iletişimde temasın önemine de dikkati çeken Kaya, bu nedenle eşlerin konuşurken birbirlerinin ellerini tutmasını tavsiye etti.

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından düzenlenen ‘Ufuk Turu’ etkinliği kapsamında her ay düzenlenen programın bu ay ki konuğu Aile Danışmanı ve İletişim Uzmanı Canten Kaya oldu. Yoğun katılımın olduğu programda Canten Kaya, ‘Evlilikte Mutluluğun Sırları’nı anlattı. 

ERKEKLER GÜN İÇİNDE TÜKETTİĞİ İÇİN AKŞAM KONUŞMAZ

Canten Kaya kadınların günlük 25 bin, erkeklerin ise 12 bin kelime konuştuklarını ifade ederek, “Erkekler bu kelimelerin tamamını akşam evlerine gelene kadar iş hayatında tükettiklerinden evde konuşma ihtiyacı duymazlar. Kadınlar, eşleri eve gelene kadar sadece 5 binini kullanırlar. Geri kalan 20 bin kelime için eşlerini beklerler. Evde çatışma genelde buradan çıkar. Kadın konuşmak ister ama erkek 12 bin kelimeyi gün içinde tükettiği için konuşmaz. Burada yapılacak en güzel şey eşinizin bu ihtiyacını karşılama adına konuşmaktır. Çünkü konuşmakta bir ihtiyaçtır. " ifadelerini kullandı.

Kadınların hediye beklentilerinden de bahseden Kaya, şöyle dedi: "Ancak erkekler bunu anlamayabilir. Hediye almayı önemsiyorsanız bunu eşinizle paylaşın. Küçük ya da büyük hediyenin önemi olmadığını, hatırlanmak istediğinizi söyleyin. Erkeklerde genelde hediye kültürü gelişmemiştir. Bu ülkede eşine doğum gününde 10 kilo deterjan götüren erkekler var."

Programda, Vali Yardımcısı Fikret Deniz tarafından iki kızı Afrika'daki Türk okullarında öğretmenlik yapan aileye plaket verildi. Ramazanoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Müftü Arif Gökce ile çok sayıda vatandaş katıldı.