BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  DÜNYA

Destici’den paket tepkisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, demokratikleşme paketine ilişkin, “Paket genel itibariyle milletin taleplerini kar...

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, demokratikleşme paketine ilişkin, “Paket genel itibariyle milletin taleplerini karşılamayacak, Türkiye’yi demokratikleşme adına bir noktaya taşımayacak” dedi.
BBP Genel Başkanı Destici, ‘demokratikleşme paketi’ ile ilgili görüşlerini bildirdiği bir basın toplantısı düzenledi. BBP Genel Merkez’de gerçekleşen toplantıda Destici, Balkanlara yaptıkları 5 günlük seyahat ile ilgili de bilgi verdi. Destici, demokratikleşme paketinde Heybeli Ada Ruhban Okulu’nun açılmasının Türkiye’nin elinde kalan son kozu olduğunu belirterek, “Okulun açılmasına pakette izin verilmemesini bizi ve Batı Trakya’daki kardeşlerimizi çok mutlu etti” değerlendirmesini yaptı.
Demokratikleşme Paketi açıklanmadan önce değerlendirme yaptıklarını hatırlatan Destici, “Paket genel itibariyle milletin taleplerini karşılamayacak, Türkiye’yi demokratikleşme adına bir noktaya taşımayacak. Tam tersine bir takım çevrelerin taleplerini içerecek. Birincisi iktidar partisinin kendi taleplerini koruyacak ya da güçlendirecek maddeler. İkincisi AB ve batının dayattığı maddeler, üçüncüsü de PKK ile yürütülen müzakere sonucu pazarlık edilen maddeler” diye konuştu.
Seçim Barajı’na değinen Destici, bununla ilgili Bulgaristan üzerinden örnek vererek, “Bulgaristan’da siyasi partilere hazine yardımı yüzde 1, baraj ise yüzde 4. Yüzde 5 daraltılmış bölge ise iktidar partisinin işine yarayan ve PKK’nın işine yarayan maddedir” şeklinde konuştu.
Pakette, Nevşehir Üniversitesi’nin adının Hacı Bektaş-i Veli olarak değiştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Destici, “Ankara Üniversitesi’nin adı Hacı Bayram, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ise Yunus Emre olarak değiştirilmesi bizi mutlu eder” ifadesini kullandı.
İktidara, Diyarbakır ile Kandil arasına hızlı tren yapılması önerisinde bulunan Destici, şunları dedi:
“Yeni anayasa ile ilgili, seçim sistemiyle ilgili her türlü anayasayı destekleriz ama Türkiye’yi PKK’ya mahkum edecek, batıya mahkum edecek düzenlemeyi kabul etmiyoruz.”
(İHA)