BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  GÜNCEL

Destici'den HDP'lileri kızdıracak açıklama! Demirtaş'ı ziyaret...

BBP Genel Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Destici HDP'lleri kızdıracak açıklamalarda bulundu. Destici "HDP, PKK Terör örgütünün yüzde yüz, siyasi organizasyonudur. Bizim için ha Karayılan, ha Demirtaş. Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmek, Öcalan'ı ziyaret etmek demektir. Bunlar, bölücülüğe pirim verir'' dedi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Destici, Best FM'de Ufuk Karcı'nın sorularını cevaplandırdı.

Destici; "18 BBP'li arkadaşımız, AK Parti listesinde. Bizim arkadaşlarımız, seçilebilecek gibi canla, başla çalışıyor. Bizim bir ahdimiz var. 15 Temmuz sonrası oluşan bir ahit. O yüzden seçilmek veya seçilememek kaygısı yaşamıyoruz. Bakanlar kuruluna girmek veya kabinede yer almak gibi bir pazarlığımız kesinlikle olmadı" dedi.

HA DEMİRTAŞ, HA KARAYILAN: HDP ve Selahaddin Demirtaş hakkında sert konuşan Destici; "HDP, PKK Terör örgütünün yüzde yüz, siyasi organizasyonudur. Bu yapı, Millet İttifakı'nın sanclı karnıdır. Daha ilerisini söyleyeyim, bizim için ha Karayılan, ha Demirtaş. Ha Buldan, ha Salih Müslim veya ha Osman Baydemir, ha Öcalan'dır. Bunların hepsi aynıdır. Bunların hepsi bir örgütün, terör örgütünün elemanları. HDP demek, PKK demek. Millet İttifak'ının bu yapıyla birarada olması kabul edilemez. Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmek, Öcalan'ı ziyaret etmek demektir. Bunlar, bölücülüğe pirim verir." şeklinde konuştu.

SAADET PARTİSİ BİZİ ŞAŞIRTTI: Mustafa Destici, Saadet Partisi'nin de Millet İttifakı'nda yer almasını ve HDP hakkındaki fikirlerini eleştirirken; "Ben, kendileri ile Cumhur İttifakı'nda yer alması için görüştüm. Ama tercihleri beni şaşırtmadı, diyemem. Onlar farklı bir tercihte bulundular. Bizimle olmalarını doğru bulurdum. Tercihlerine saygı duyuyorum, ancak bizi şaşırttı." ifadelerini kullandı.